Social

Polițiștii locali care patrulează pe segway-uri au „împărţit” peste 300 de amenzi în ultima lună

Polițiștii locali care patrulează pe segway-uri au „împărţit” peste 300 de amenzi în ultima lună

Polițiștii locali au continuat să efectueze verificări, în ultima perioadă, pe linia depistării conducătorilor auto care opresc sau staționează pe pistele pentru bicicliști din oraș, pentru a veni în sprijinul persoanelor care se deplasează pe rouă roți și care, din cauza autovehiculelor staționate pe piste, sunt în imposibilitatea de a folosi zonele destinate lor.

Încă de la începutul verii au fost instituite tocmai pentru a veni în sprijinul bicicliștilor, patrule de polițiști locali pe segway-uri care au ca prioritate deplasarea de aceste piste și luarea măsurilor legale în cazul autovehiculelor depistate oprite sau staționate pe pistele pentru bicicliști. În ultima lună, aceștia au aplicat 322 de sancțiuni contravenționale în cazul conducătorilor auto depistați încălcând prevederile OUG 195/2002, sancțiunile fiind între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, respectiv oprire sau staționare pe piste.

Poliția Locală atrage din nou atenția conducătorilor auto să respecte legislația referitoare la oprire și staționare și să țină cont de indicatoarele și marcajele rutiere pentru a evita sancțiunile și chiar ridicarea autovehiculelor.

De asemenea, facem din nou apel la cetățeni ca, în cazul în care observă astfel de nereguli să sune la numerele de telefon 0256.968 și 0256.246.112, sau la numărul de telefon înființat special pentru bicicliști 0356.913, iar polițiștii locali se vor deplasa la fața locului pentru luarea măsurilor legale care se impun.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*