Cultură

Marina și Ulay, interpretați de doi mari actori: Maia Morgenstern și Marius Bodochi, la Timișoara

Marina și Ulay, interpretați de doi mari actori: Maia Morgenstern și Marius Bodochi, la Timișoara

Maia Morgenstern și Marius Bodochi, două nume extraordinare ale teatrului românesc, vin la Timișoara pentru a prezenta, în premieră, un spectacol-lectură din piesa Marina și Ulay, care va fi lansată în iarnă la Teatrul Evreiesc de Stat din București, după un text al dramaturgei Edith Negulici.

Coincidența face că piesa este dedicată tocmai artistei de renume mondial, Marina Abramović, care este prezentă în cadrul expoziției WOMAN, ALL TOO WOMAN – Baroque||Urban ediția a III-a, organizată de META Spațiu și Muzeul de Artă din Timișoara.

Piesa de teatru este parte tot a acestui eveniment și va avea loc luni, 10 septembrie, de la ora 19:00, în curtea interioară a Muzeului de Artă din Timișoara, Str. Mercy, iar în caz de vreme nefavorabilă, spectacolul se va muta în Sala Barocă din incintă. După intervenția celor doi actori, muziciana Iulia Moldovan, una dintre cele mai apreciate tinere talente ale Timișoarei, cu studii la Viena și spectacole pe marile scene, va susține un recital la harpă. Povestea de dragoste, zbuciumul artistic, amintirea unora dintre cele mai impactante performance-uri artistice din istorie ale Marinei Abramović și Ulay, sunt parte a spectacolului-lectură.

Ce actriță ar fi putut să exprime mai bine forța creativă și spiritul puternic al Marinei Abramović decât Maia Morgenstern, care este ea însăși un artist desăvârșit, o prezență impetuoasă și un talent excepțional al scenei românești și internaționale de teatru și film? La fel și Ulay, fostul partener de viață al Marinei, un artist adevărat, dar a cărui operă a fost mereu umbrită de scandalurile avute cu fosta sa iubită, interpretat de Marius Bodochi, un actor de mare profunzime și un reper al teatrului românesc.

Informații privind rezervările se pot obține pe pagina de facebook a evenimentului Baroque||Urban.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*