Social

Nu trece o zi fără ca nesimţirea să fie amendată la Timişoara

Nu trece o zi fără ca nesimţirea să fie amendată la Timişoara

Polițiștii locali au continuat și joi acțiunile demarate la începutul acestei săptămâni, în cadrul campaniei de identificare a persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public și a rampelor clandestine de gunoi formate în multe zone ale orașului.

În cursul zilei de joi, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale cuprinse între 500 și 1.000 de lei, unor persoane surprinse abandonând deșeuri pe străzi precum Podgoriei, Gh. Țițeica, Romul Ladea, Glad, Snagov, Zimnicea.

De asemenea, polițiștii locali au continuat și înmânarea și afișarea de notificări prin care cetățenii sunt informați cu privire la actele normative și sancțiunile pe care le riscă în cazul în care sunt surprinși abandonând deșeuri, alte 46 de notificări fiind împățite în zonele Slavici, Andreescu, Ghirodei, Rusu Șirianu, D. Kiriac, C. Porumbescu.

Pe de altă parte, atât în urma constatărilor din teren cât și cu sprijinul unor cetăețni care au sesizat Poliția Locală, au fost identificate noi locații cu deșeuri care sunt transmise către Biroul Salubrizare din cadrul Primăriei Timișoara în vederea luării măsurilor de igienizare, concomitent cu activitățile de identificare a persoanelor care le-au depozitat în locurile respective.

Poliția Locală le reamintește cetățenilor să sesizeze la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 în cazul în care observă persoane care abandonează deșeuri pentru ca echipajele să se poate deplasa pentru a lua măsurile legale care se impun sau dacă observă locații în care s-au format rampe clandestine de deșeuri pentru a se lua legătura cu cei responsabili în vederea igienizării acestora, pentru a sprijini astfel demersurile Poliției Locale de a-i depista pe cei care fac mizerie și contribuie la formarea de rampe clandestine de deșeuri. Reamintim că aruncarea sau abandonarea de hârtii, ambalaje, resturi alimentare sau nealimentare, precum și orice alte deșeuri pe domeniul public se sancționează cu amenzi de la 500 la 1000 lei pentru persoanele fizice și de la 1000 la 2500 lei pentru persoanele juridice.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*