Administrație

Muncitorii au început demolarea estacadei din zona Girocului

Muncitorii au început demolarea estacadei din zona Girocului

Lucrările edilitare continuă în zona Calea Martirilor din Timișoara. Autoritățile au în vedere soarta baricadei, prin care trec conductele de termoficare. Astfel, muncitorii au început joi demolarea porții de la intersecția strada Calea Martirilor –strada Mareșal Constantin Prezan.

Circulația în zonă a fost închisă încă de la primele ore ale dimineții. Toate segmentele metalice au fost desprinse de pe construcție și tăiate în bucăți. Fragmentele de mari dimensiuni vor fi transportate cu un trailer. Circulația rutieră  în zonă va reveni la normal cel mai târziu sâmbăta, 8 septembrie, când este termenul limită de finalizare a lucrărilor de demolare a estacadei.“După două zile de pregătiri, astăzi (n.r.- joi), în circa 10 minute, folosind două macarale imense, specialiștii COLTERM au dat jos partea orizontală a monstruoasei porți de la intersecția str. Calea Martirilor – str. Mareșal C-tin Prezan! Mâine (n.r.- vineri) se vor îndepărta cele două componente verticale, iar de sâmbătă, vor putea intra în rol cei de la Supeconstruct, pentru amenajarea intersecției. Până la sfârșitul lunii septembrie, totul trebuie finalizat în zonă!”, a transmis primarul Nicolae Robu.

Pentru buna desfășurare a lucrărilor de demolare, au fost închise următoarele străzi:

– Calea Martirilor, de la intersecția cu strada Dumitru Juganaru până la intersecția cu str. Constantin Prezan

– Str. Constantin Prezan, pe sensul de mers dinspre str. Drubeta spre Calea Buziașului, iar circulația va fi deviată pe celălalalt sens, în ambele direcții.

Linia Expres 3 a fost deviată astfel: sensul Gara de Nord – Apicultorilor: Calea Martirilor 1989 – Bulevardul Liviu Rebreanu (linia 9 tramvai) – strada Drubeta (linia 7 tramvai) – strada Mureș – Calea Martirilor; sensul Apicultorilor – Gara de Nord: Calea Martirilor 1989 – strada Gavril Musicescu – strada Drubeta – Bulevardul Liviu Rebreanu – strada Arieș – strada Cluj.

Reamintim, lucrările la șantierul din Calea Martirilor au început în martie 2016 și au vizat lărgirea arterei la patru benzi de circulație, dar și refacerea trotuarelor. În subteran au fost înlocuite și rețelele de utilități. Valoarea totală a lucrării de extindere la patru benzi a Căii Girocului este estimată la 8 milioane lei, fără TVA, bani de la bugetul local.

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*