Cultură

Ovidiu Lipan Țăndărică şi Fanfara 10 Prăjini, invitați speciali la Festivalul Fanfarelor

Ovidiu Lipan Țăndărică şi Fanfara 10 Prăjini, invitați speciali la Festivalul Fanfarelor

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, Serviciul Cultură Tradițională, organizează duminică, 30 septembrie, Festivalul Fanfarelor, ediția a XXX-a.

La festival participă Fanfara Garnizoanei Militare Timişoara, Fanfara „Pro Amicitia” din Timişoara, Fanfara Populară din Grebenac – Serbia, Fanfarele populare din Mercina, Lăpușnic şi Răcăşdia – Caraş Severin, Fanfara Casei de Cultură ”Ion Cojar” din Recaș, Fanfara din Almaș și Fanfara din Nădlac, județul Arad

Invitat special al evenimentului este muzicianul Ovidiu Lipan Țăndărică. El va susține un recital împreună cu Fanfara de la 10 prăjini și Fanfara ”Transilvania” din Cugir, județul Alba.

Fanfara ”Transilvania” din Cugir este cunoscută în peisajul cultural internațional prin participarea la festivaluri mari de jazz și colaborări cu artiști renumiți, cum ar fi Goran Bregovici, dar și prin interpretarea plină de pasiune și talent a unor teme balcanice.

Ovidiu Lipan Țăndărică și Fanfara de la 10 Prăjini, după succesul de anul trecut, participă și anul acesta cu interpretări ale unor piese cunoscute precum ”Margareta” sau ”Bătuta de la Iași”.

La ora 17:00 la Sala ”Capitol” a Filarmonicii Banatul din Timișoara va avea loc un spectacol în care spiritul balcanic și muzica de fanfară se vor împleti armonios într-o experiență unică.

Programul festivalului începe de la sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, str. E. Ungureanu, nr. 1 de la ora 12: 15, continuă cu parada fanfarelor participante din Piața Victoriei, unde va avea loc un microrecital în fața Operei. iar la Sala Capitol din Timișoara, la ora 17: 00 va avea loc spectacolul.

Intrarea este liberă!

„Ne-am dorit anul acesta să celebrăm cei 30 de ani ai festivalului printr-un spectacol în care multiculturalitatea specifică Banatului se întâlnește cu spiritul balcanic și continuă tradiția”, subliniază Liliana Laichici, managerul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*