Național

Amenzi pentru ambrozie! Guvernul a decis până când trebuie combătută

Amenzi pentru ambrozie! Guvernul a decis până când trebuie combătută

Guvernul a aprobat miercuri normele metodologice de aplicare a legii privind combaterea ambroziei, plantă care provoacă rinite alergice, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, potrivit Agerpres.

Proprietarii terenurilor sunt obligaţi să combată ambrozia până pe data de 5 iunie a fiecărui an.

„La nivelul fiecărui unităţi administrativ-teritoriale va fi centralizată situaţia terenurilor pe care se dezvoltă această plantă şi va fi întocmit un centralizator, până pe data de 25 mai din fiecare an, în legătură cu terenurile pe care se dezvoltă această plantă. De asemenea, vor fi luate măsuri de informare a proprietarilor terenurilor respective să combată răspândirea acestei plante, obligaţia fiind să o elimine de pe terenuri până pe data de 5 iunie, în fiecare an, adică până în momentul în care înfloreşte. Vor fi organizate echipe mixte, care vor verifica în teren dacă au fost implementate aceste măsuri. Evident, normele de aplicare prevăd şi sancţiuni”, a explicat el, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Victoria.

Nelu Barbu a menţionat că Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va iniţia măsuri de informare şi va pune la dispoziţia publicului un site specializat.

De asemenea, vor fi transmise broşuri de informare către toate unităţile administrativ-teritoriale şi către toţi deţinătorii de terenuri în zonele în care se dezvoltă această plantă.

În martie, preşedintele Iohannis a promulgat legea privind combaterea buruienii ambrozia.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*