Social

Amenzi pe bandă rulantă pentru cei care abandonează deșeuri

Amenzi pe bandă rulantă pentru cei care abandonează deșeuri

Efectivele Poliției Locale au continuat în cursul zilei de miercuri acțiunile demarate la începutul acestei săptămâni, în cadrul campaniei de identificare a persoanelor abandonează deșeuri pe domeniul public și a rampelor clandestine de gunoi formate în multe zone ale orașului.

Astfel, în cursul zilei de miercuri, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale cuprinse între 500 și 1.000 de lei, unor persoane surprinse abandonând deșeuri în zone precum Mătăsarilor, Cometei, Armoniei, F. Mistral, Mangalia, Cpt. Damșescu.

Totodată, polițiștii locali au înmânat și afișat 40 de notificări cetățenilor și asociațiilor de proprietari din zonele Dâmbovița, Iosefin, Ghirodei, Mătăsarilor, prin care li se aduc la cunoștință prevederile legale și sancțiunile pe care le riscă în cazul abandonării de resturi pe domeniul public. Au fost identificate noi locații cu deșeuri atât de polițiștii locali aflați în teren cât și cu sprijinul cetățenilor, acestea fiind transmise către Biroul Salubrizare din cadrul Primăriei Timișoara în vederea luării măsurilor de igienizare, concomitent cu activitățile de identificare a persoanelor care le-au depozitat în locurile respective.

Poliția Locală face din nou apel la cetățenii cu simț civic din Timișoara să sesizeze la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 în cazul în care observă persoane care abandonează deșeuri pentru ca echipajele să se poate deplasa pentru a lua măsurile legale care se impun sau dacă observă locații în care s-au format rampe clandestine de deșeuri pentru a se lua legătura cu cei responsabili în vederea igienizării acestora.

De asemenea, Poliția Locală atrage din nou atenția că aruncarea sau abandonarea de hârtii, ambalaje, resturi alimentare sau nealimentare, precum și orice alte deșeuri pe domeniul public se sancționează cu amenzi de la 500 la 1.000 lei pentru persoanele fizice și de la 1.000 la 2.500 lei pentru persoanele juridice.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*