Administrație

De joi, circulația rutieră interzisă în zona Girocului. Se demolează baricada

De joi, circulația rutieră interzisă în zona Girocului. Se demolează baricada

Atenție, șoferi! De joi, traficul rutier va fi închis la Timişoara, pentru câteva zile, la intersecţia dintre bulevardul Mareşal Constantin Prezan cu Calea Martirilor. Măsura este necesară pentru demolarea estacadei care adăpostea conductele de termoficare și cele de gaz metan.

Reamintim, în vederea desființării estacadei de conducte (baricada) de la intersecția străzilor Calea Martirilor și Mareșal Constantin Prezan/Mareșal Alexandru Averescu (fostă Lidia), încă din luna mai COLTERM a demarat lucrările pentru pozarea în subteran a magistralei de termoficare. “Se lucrează în intersecția str. Mareșal Constantin Prezan cu Calea Martirilor, se fac ultimele operații. De ieri se pregătește demolarea acelei porți de intrare în oraș. Este o operație dificilă, se fac toate pregătirile și azi și probabil pe tot parcursul zilei de mâine. Estimăm că joi va fi stadiul în care vom putea face demolarea efectivă. Asta este estimarea specialiștilor care se ocupă de demolare. Le-am spus să ia toate măsurile necesare astfel încât demolarea să se facă în siguranță. De joi se închide traficul rutier pe tot parcursul operațiunilor de demolare, sper ca lucrurile să meagă bine și să se termine demolarea într-o zi, dacă nu, în două zile. Nu va fi voie în intersecție pe ambele sensuri, trecerea pe sub acea poartă va fi interzisă”, a explicat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Potrivit primarului Nicolae Robu, proiectul prevede lărgirea la patru benzi cu posibilități ca,“lângă borduri să fie locuri de parcare, deci e gândită versatil din punctul acesta de vedere şi poate fi marcată fie cu locuri de staționare pe lângă borduri, fie cu patru benzi după cum vor fi nevoile de trafic. Prevede, de asemenea, sens giratoriu la intersecția cu bulevardul Sudului și un alt sens giratoriu la intersecția cu Calea Urseni”.

Valoarea totală a lucrării de extindere la patru benzi a Căii Girocului este estimată la 8 milioane lei, fără TVA, bani de la bugetul local.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*