Social

Cerşetorii din Timişoara se retrag la periferie. Ce face Poliţia Locală

Cerşetorii din Timişoara se retrag la periferie. Ce face Poliţia Locală

Polițiștii locali acționează permanent pentru depistarea persoanelor care apelează la mila publică pe străzile orașului, existând o patrulă auto care preia zilnic din stradă aceste persoane, atât ca urmare a constatărilor făcute de polițiștii locali aflați în patrulare, cât și în urma sesizărilor primite de la cetățeni, care acordă un sprijin real la diminuarea acestui fenomen.

Față de anul trecut numărul cerșetorilor și oamenilor străzii a scăzut simțitor, în special în zona centrală, mulți dintre cei aflați în această situație retrăgându-se spre zonele mai mărginașe. Cu toate acestea, indiferent unde se află, polițiștii locali îi preiau din stradă, fiind aduși la sediul Poliției Locale, verificați și introduși în baza de date, majoritatea fiind depistați în mod repetat și apoi predați la centrele sociale.

În ultimele trei zile, un număr de 29 de persoane au fost depistate cerșind străzi, în zone precum Parcul Dacia, Piața 700, Calea Martirilor, Calea Aradului, Piața Badea Cârțan, dar și în Piața Unirii, Victoriei, V.V. Delamarina sau Mărășești.

De la începutul anului au fost preluate din stradă 627 persoane, din care 557 adulți și 70 de minori. Aceștia au fost predați centrului social de pe str. Telegrafului, minorii fiind predați către Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului și la centrul de pe str. I. Slavici.

Ca de fiecare dată, polițiștii locali fac din nou apel către cetățeni să nu le mai ofere bani deoarece în acest fel îi menținem în stradă, mai mult, în acest fel fiind atrași în Timișoara și din alte zone ale țării. Mulți dintre aceștia sunt consumatori de alcool și de substanțe precum autolacul, unii au probleme din punct de vedere medical, motiv pentru care sunt deseori agresivi.

Potrivit legii, polițiștii locali au ca atribuții preluarea lor din stradă și predarea către centrele sociale în vederea reintegrării în societate, deși, din păcate, acest lucru este foarte dificil de realizat din cauza faptului că aceștia nu doresc să rămână în centre și sunt găsiți în mod repetat în stradă.

Polițiștii locali continuă acțiunile zilnice pentru descurajarea și diminuarea acestui fenomen, sprijinul populației fiind esențial în conștientizarea faptului că nu trebuie să le ofere bani deoarece din acești bani nu se întrețin ci îi folosesc pentru a-și cumpăra alcool sau substanțe halucinogene.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*