Eveniment

Poliţia Rutieră a dat aproape 300 de amenzi. Un şofer s-a ales cu dosar penal

Poliţia Rutieră a dat aproape 300 de amenzi. Un şofer s-a ales cu dosar penal

În week-end, poliţiştii de la Rutieră au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Astfel, poliţiştii au constatat 7 infracțiuni și au aplicat 279 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 39 de  permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză.

De asemenea, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Sâmbătă seara, polițiștii orașului Făget au oprit pentru control pe strada Calea Lugojului,  un autoturism, condus de un bărbat, de 66 de  ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză, a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele șoferului, a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea comisă.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*