Social

La vânzare, pe lângă piaţă. Polițiștii locali au împărţit zeci de amenzi

La vânzare, pe lângă piaţă. Polițiștii locali au împărţit zeci de amenzi

Comerțul ambulant, neautorizat, practică destul de frecventă din partea unor timişoreni rămâne în atenția polițiștilor locali care iau măsurile legale de sancționare și de ridicare în vederea confiscării a obiectelor expuse spre vânzare.

Acest tip de comerț este de altfel reclamat de cei care locuiesc sau trec prin zonele în care este întâlnit deoarece aceștia sunt deranjați de aspectul inestetic conferit orașului de vânzătorii ambulanți și de mizeria pe care o fac în jurul lor.

De asemenea, comercianții care își obțin toate documentele pentru a desfășura activități comerciale sunt nemulțumiți ca astfel de vânzători le fac concurență neloială.

Zonele în care au fost întâlnite cele mai multe cazuri de acest gen sunt în apropierea Piețelor Badea Cârțan, pe bd. Regele Carol – în apropierea Pieței Iosefin, pe str. Mureș, în apropierea Pieței Doina, pe str. Sf. Ioan, în apropierea Pieței 700.

Astfel, polițiștii locali din cadrul Biroului Poliția Piețelor au aplicat luna aceasta 158 de sancțiuni contravenționale celor depistați vânzând diverse produse, de la obiecte uzate la bunuri a căror proveniență nu au putut-o justifica, precum îmbrăcăminte, electronice, flori, seturi de tacâmuri, parfumuri etc.

Acțiunile pe această linie continuă până la reducerea în totalitate a fenomenului care, de altfel, ca urmare a verificărilor repetate, s-a redus semnificativ față de aceeași perioadă a anilor anteriori.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*