Social

Au vrut să scape gratis de deşeuri, însă i-a costat scump

Au vrut să scape gratis de deşeuri, însă i-a costat scump

Polițiștii locali au surprins numai în cursul zilei de ieri, în cadrul patrulărilor efectuate, 11 persoane chiar în timp ce abandonau deșeuri, în cantități considerabile, pe domeniul public.

Cinci dintre aceștia au fost surprinși în timp ce aruncau resturi pe bd. L. Rebreanu, pe un teren viran, unde s-a format o rampă clandestină de deșeuri, altele fiind depistate pe străzile Recoltei, Munteniei, Gelu și la Piața Verde. Cei surprinși au fost sancționați, amenzile pentru astfel de fapte fiind cuprinse între 500 și 2.500 de lei. O parte din constatări au fost efectuate și cu sprijinul unor cetățeni, care au sesizat faptul că au văzut persoane care aruncă deșeuri pe domeniul public.

Timişorenii care observă astfel de situații pot sesiza la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112, iar un echipaj se va deplasa la fața locului pentru luarea măsurilor legale.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția din nou că potrivit HCL 371/2007 este interzisă aruncarea sau abandonarea de orice deșeuri pe domeniul public, iar cetățenii și asociațiile de proprietari, dar și persoanele juridice au ca obligații să întrețină curățenia locuințelor pe care le dețin sub orice formă legală, a anexelor gospodărești, a curților și împrejmuirilor acestora și să nu depoziteze pe spațiile comune deșeuri, bunuri sau alte materiale, să asigure și să mențină curățenia pe trotuare, pe zonele verzi, a locurilor de parcare pe care le folosesc, precum și în jurul garajelor pe care le dețin sub orice formă, dar și să mențină curățenia în jurul acestora recipientelor de deșeuri.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*