Social

Restaurante şi cluburi închise de Poliţia Locală

Restaurante şi cluburi închise de Poliţia Locală

Polițiștii locali din cadrul Serviciul Inspecție Comercială acționează zilnic pentru verificarea modului în care societățile comerciale din Timişoara respectă legislația referitoare la deținerea documentelor de funcționare, dar și a actelor pentru mărfurile comercializate ori dacă respectă regulile impuse de normele legale.

În cazurile în care se constată încălcări ale legii sunt luate măsurile de sancționare a reprezentanților firmelor până la intrarea în legalitate. O astfel de situație este cea a societăților care, deși au fost sancționate în mod repetat fie pentru neobținerea acordului de funcționare conform OG 99/2000, fie pentru tulburarea liniștii publice conform Legii 61/1991 republicată, și-au continuat activitatea. În aceste cazuri, polițiștii locali au luat măsura propunerii suspendării activității pe o perioadă de până la 30 de zile, conform prevederilor legale, anul acesta fiind emise astfel de dispoziții de suspendare în cazul a 24 societăți comerciale.

Pentru alte 7 societăți a fost întocmită documentația de propunere a suspendării activității urmând a fi semnate dispozițiile în perioada următoare. Printre societățile care au avut suspendată activitatea se află SC Duo Group Service – restaurant Casa Bunicii, BC Cristiana Div – clubul Everytime, și Baza Pro SRL – clubul Petito.

Pe lângă societăți de alimentație publică se află și service-uri sau spălătorii auto, o situație aparte fiind la societatea Nordia Voda de pe str. Mareșal Ctin Prezan – spălătorie auto cu fise, unde sunt aplicate în continuare sancțiuni contravenționale de câte 2000 lei, maxim prevăzut de lege, pentru nerespectarea suspendării. Societatea în cauză a primit anul acesta 24 de sancțiuni în valoare totală de 32.500 lei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*