Social

Atenție pietoni pe unde traversați strada!

Atenție pietoni pe unde traversați strada!

“Scuzele nu-ți dau prioritate! Treci prin locuri marcate!” Este mesajul care se adresează pietonilor, transmis de Poliția Română.

Timișenii prinşi că traversează prin locuri nepermise vor fi în continuare amendaţi. Aceștia sunt sfătuiţi să respecte legislaţia! Poliţiştii avertizează că aproximativ 70 la sută dintre accidentele în care au fost implicaţi pietoni se produc din vina acestora.

Persoanele care intenţionează să traverse drumul au mai multe obligaţii. Atfel, în primul rând pietonii sunt sfătuiţi să traverseze strada pe marcajul pietonal, prin dreptul indicatoarelor “Trecere pentru pietoni”, iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde a acestora; după coborârea din mijloacele de transport public să nu traverseze prin faţa sau prin spatele acestora ci după plecarea lor din staţie, prin locurile rezervate trecerii.

Potrivit oamenilor legii, una dintre cele mai dese probleme întâlnite în zona trecerilor de pietoni este neatenţia persoanelor angajate în traversare. Fiecare cetăţean, înainte de a traversa prin locurile permise, trebuie să se asigure că în acel moment nu se apropie vehicule sau conducătorii acestora au sesizat intenţia lor şi au oprit pentru a le acorda prioritate de trecere, să nu pună conducătorii de autovehicule în situaţia de a frâna brusc pentru a le acorda prioritate şi să nu traverseze strecurându-se printre autovehiculele parcate în apropierea bordurii sau trotuarului.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*