Social

Zeci de şoferi amendaţi de poliţiştii locali din Timişoara. Ce au făcut

Zeci de şoferi amendaţi de poliţiştii locali din Timişoara. Ce au făcut
Adora Beauty

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au acționat, zilele trecute, pe Bdul Dâmbovița și pe str. Ștefan cel Mare, unde s-a semnalat faptul că unii conducători auto și-au parcat mașinilor în apropierea liniilor de tramvai perturbând astfel circulație mijloacelor de transport în comun. La scurt timp după apariția polițiștilor locali la fața locului, au fost identificați și conducătorii auto care au fost sancționați cu amenzi de 725 lei și 3 puncte penalizare la permis, conform OUG 195/2002.

În ultima perioadă s-a constatat un număr semnificativ de astfel de cazuri în care conducătorii auto parchează autoturismele pe care le conduc astfel încât obstrucționează ciuculația mijloacelor de transport în comun, pe lângă sancțiunile aplicate de cele mai multe ori trecându-se și la ridicarea autovehiculelor în cazul în care conducătorii auto nu se prezintă la mașină pentru a elibera circulația.

Tot în acest week-end, mai exact sâmbătă spre duminică, în jurul orei 01.40, pe Bdul Vasile Pârvan, un tânăr de 24 de ani, din Hunedoara, a fost depistat turând motorul autoturismului Volkswagen, efectuând manevre de accelerare și turare, în scop de divertisment, motiv pentru care a fost sancționat conform HCL 371/2007, sancțiunile pentru astfel de fapre fiind de până la 2.500 lei.

Pe linia depistării autovehiculelor de mare tonaj, în zone în care acest lucru nu este permis, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au efectuat acțiuni, în ultima lună fiind depistați și sancționați cu amenzi între 1305 și 2900 lei, un număr de 67 conducători de autovehicule de mare tonaj care nu au respectat prevederile actelor normative în vigoare referitoare la circulația mașinilor grele pe raza municipiului Timișoara, continuând să pătrundă cu acestea în zonele în care acest lucru este interzis, neținând cont de indicatoarele rutiere amplasate în acest sens, faptele fiind prevăzute de OUG 195/2002 și în HCL 485/2006. Conducătorii de astfel de autovehicule au fost depistați în zone precum Jiul cu Republicii, pe Take Ionescu, Arieș, Bogdăneștilor, Revoluției, Michelangelo, Popa Șapcă.

 

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*