Eveniment

O maşină şi o autoutilitară, furate de sub ochii proprietarilor. Ce sfaturi au poliţiştii

O maşină şi o autoutilitară, furate de sub ochii proprietarilor. Ce sfaturi au poliţiştii

Doi băieţi, de 16 și 17 de ani, bănuiți de furtul unui autoturism și conducerea acestuia pe drumurile publice, deși nu posedau permis de conducere, au fost identificați de polițiștii timișeni.

În 26 august, în jurul orei 04:30, polițiștii orașului Sânnicolau Mare au depistat doi minori de 16 și 17 ani, din județul Timiș, bănuiți de furtul unui autoturism.

În fapt, în data de 25 august, aceștia ar fi sustras un autoturism parcat pe raza municipiului Timișoara, pe care l-au condus pe rând pe DJ 544 A, fără a poseda permis de conducere, fiind depistați la ora 04:30, la intrarea în comuna Gotlob.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și conducerea unui autoturism pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

S-a procedat la reținerea pentru 24 ore a bănuiților, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a minorilor.

De asemenea, un bărbat de 25 de ani, bănuit de furtul unei autoutilitare, a fost depistat de polițiștii timișeni la scurt timp de la sesizare. În urma verificărilor, s-a stabilit că bărbatul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și, totodată, era sub influența băuturilor alcoolice.

În 25 august, în jurul orei 04.50, poliţiştii Serviciului Rutier Timiș au depistat, în trafic, un bărbat de 25 de ani, bănuit de furtul unei autoutilitare. În fapt, acesta ar fi sustras un autoutilitară de pe raza localității Biled, în scop de folosință. La scurt timp, bănuitul a fost depistat de polițiștii, pe calea Aradului din Timișoara. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, în urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital în vederea recoltării probelor biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt în scop de folosință, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului. Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a bănuitului.

RECOMANDĂRI:

La coborârea din autoturism, scoateţi cheia din contact, chiar daca veţi lipsi pentru un timp foarte scurt!

Furtul unui autoturism cu cheile lăsate în contact durează doar câteva secunde. Dacă obişnuiţi să parcaţi autoturismul în curte sau garaj, nu lăsaţi cheile în contact atunci când coborâţi pentru deschiderea porţilor!

Certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate ale autoturismului NU trebuie păstrate în acesta. În cazul unui furt, asiguratorul CASCO nu vă despăgubeşte dacă nu prezentaţi cele două documente în original şi ambele chei ale autoturismului.

Parcaţi autoturismul astfel încât să fie vizibil din locuinţa dumneavoastră şi pe cât posibil în locuri iluminate şi cât mai circulate!

Montaţi un sistem de alarmă antifurt şi schimbaţi imediat sistemele de siguranţă ale autoturismului,dacă aţi pierdut sau v-au fost sustrase cheile acestuia!

Nu păstraţi dublura cheii de contact în sertarul de la bord!

Anunţaţi imediat Poliţia dacă v-au dispărut plăcuţele cu numărul de înmatriculare ale vehiculului!

Montarea unui sistem GPS în locuri ascunse din autoturism poate ajuta la localizarea maşinii în cazul în care aceasta este sustrasă. Sistemul trebuie să fie monitorizat de o firmă de specialitate, iar în cazul în care autoturismul a fost sustras, apelaţi Poliţia pentru localizare şi deplasare în zona în care se află acesta!

În situaţia în care aţi devenit victima unui furt de auto, iar autorii v-au contactat cu propunerea de a plăti o sumă de bani în schimbul recuperării, nu vă angajaţi în acest schimb pe cont propriu!

Apelaţi la poliţiştii specializaţi, care vor acţiona profesionist pentru recuperarea autoturismului şi prinderea autorilor! În caz contrar, riscaţi atât pierderea banilor, cât şi să nu recuperaţi autoturismul.

Păstraţi separat cheile locuinţei de cheile maşinii! Riscaţi să vă pierdeţi atât maşina cât şi lucrurile din casă.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*