Social

DRDP Timișoara va primi autobasculante folosite inclusiv pentru deszăpezire

DRDP Timișoara va primi autobasculante folosite inclusiv pentru deszăpezire

Direcţia Regională de Drumuri Timişoara va fi dotată cu patru autobasculante de ultimă generaţie! Autobasculantele sunt necesare pentru toate tipurile de activități de întreținere rutieră, pe tot parcursul anului, inclusiv în ceea ce privește activitatea de deszăpezire, pentru transportul materialelor antiderapante.

CNAIR și Cefin Trucks au semnat contractele de furnizare a 103 autobasculante noi, cu configurație 6×4, dotate cu lamă pentru zapadă și răspanditor de materiale antiderapante. Valoarea totală a contractului este de 9.800.000 euro și include un pachet de servicii asociat care urmează să se deruleze pe parcursul următorilor 2 ani.

Cele 103 Autobasculante Ford Trucks 3542D vor fi livrate către Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri din orașele: Constanța, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj și București pentru a fi folosite inclusiv în acțiunile de deszăpezire. Achiziția acestor noi vehicule se înscrie în planul de retehnologizare a CNAIR, demarat în anul 2014, care prevede redotarea companiei cu  o nouă gamă de mașini și utilaje specifice  lucrărilor de reparații și de întreținere a drumurilor.

Planul pus în aplicare prin Direcția Mecanizare presupune achiziționarea anuală și etapizată a mai mult de 1000 de mașini si utilaje, până la această dată fiind achiziționate mai  mult de 850 de utilaje. Potrivit CNAIR, autobasculantele Ford Trucks 3542D, 6×4, sunt dotate cu noul motor Euro 6 Ecotorq, care datorită sistemului de recirculare a gazelor de evacuare, a turbocompresorului cu geometrie variabilă, a sistemului de injecție directă și a unității de control electronic inteligent, reduce nivelului de noxe și implicit poluarea.

Sistemul de frânare este unul performant, cu doua circuite independente, conform normelor EEC, asistență EBD+ABS+ASR+ATC și frană de staționare pe axele spate, ceea ce asigură controlul asupra oricărei manevre efectuate în orice regim de încărcătură și în toate condițiile de teren.

 

Un comentariu

  1. Turcisme ordinare aceste camioane! Oare cata mita si cine a incasat-o pentru aceasta achizitie?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*