Administrație

Municipalitatea vrea să acceseze fonduri europene pentru reabilitare termică, autobuze și tramvaie noi

Municipalitatea vrea să acceseze fonduri europene pentru reabilitare termică, autobuze și tramvaie noi

Reînnoirea parcului auto de transport public și refacerea liniilor de tramvai sunt câteva din proiectele pe care Primăria Timișoara vrea să le realizeze cu bani europeni.

Primarul Nicolae Robu a declarat, la Radio Timișoara, că proiectele vor fi depuse până la sfârșitul anului, alături de cele privind reabilitarea termică a blocurilor din oraș.

„Avem 20 de proiecte pentru anveloparea de blocuri, fiecare proiect cuprinde până la zece blocuri. Unul dintre aceste proiecte este deja în faza că s-a și aprobat finanțarea pentru el, celelalte sunt în analiză, în diverse stadii. Vom avea, la anul, 44 de autobuze cu motor electric noi, tramvaie noi. O să vedem câte vom putea cumpăra pentru că banii nu sunt nelimitați, banii sunt stabiliți dinainte și nu e nicio competiție, ci pur și simplu sunt stabiliți după anumite formule”, spune primarul Timișoarei.

Nicolae Robu precizează că finanțarea se va face pe exercițiul bugetar 2014-2020, pentru care încă nu s-a dat drumul la proiecte, din cauza întârzierilor la nivel național.

„Suntem în mare întârziere nu noi, Timișoara, ci ca țară. Până la sfârșitul anului se depun proiectele și abia în 2019 se va ajunge la o implementare, banii doar sunt la dispoziție, stau acolo și așteaptă să prezinți documente că ai făcut pe banii tăi – este și un avans care se dă – și apoi primești banii ca decont”, explică Nicolae Robu.

Primarul Nicolae Robu spune că abia în 2019 se va ajunge la absorbție efectivă a banilor europeni, pe exercițiul bugetar care se încheie în 2020.

Sursa: Radio Timişoara


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*