Social

Situația clădirilor degradate din zona centrală, monitorizată de polițiștii locali

Situația clădirilor degradate din zona centrală, monitorizată de polițiștii locali

Polițiștii locali acționează permanent pentru luarea măsurilor legale conform atribuțiilor și în limitele conferite de lege, în ceea ce privește clădirile degradate din Timișoara, atât în ceea ce privește luarea de măsuri imediate în cazul în care se constată că elemente din fațadele acestora prezintă pericol de accidentare pentru pietoni, cât și în ceea ce privește verificările ulterioare cu privire la demersurile efectuate de proprietari în vederea remedierii situației clădirilor degradate.

Un astfel de caz este cel al imobilului din Piața Victoriei (zona Segafredo), situat la intersecția străzilor J.W. Goethe cu N. Paulescu, unde, la începutul acestei luni, mai multe elemente au căzut de pe fațadă, zona fiind avertizată cu bandă de polițiștii locali. În locația respectivă, polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal au aplicat anterior un număr de 3 sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de 10.000 lei, stabilite de arhitectul șef ca urmare a constatărilor polițiștilor locali, fiind obținută autorizație de construcție cu valabilitate până în 2019 pentru reabilitarea fațadei imobilului.

La data la care s-au desprins elemente de pe fațadă în zona pietonală, pe lângă împrejmuirea cu bandă de avertizare, Poliţia Locală a sesizat ISU Banat Timiş pentru acordarea sprijinului pentru asociaţia de proprietari în vederea îndepărtării elementelor clădirii în pericol să cadă pe zona pietonală.

De asemenea, a fost notificată în scris asociaţia de proprietari, că poartă întreaga răspundere pecuniară şi penală în cazul producerii de accidente din cauzele menţionate. Pentru neîdeplinirea obligaţiei de îndepărtare oportună a elementelor constructive care au căzut pe zona pietonală în data menţionată, asociaţia de proprietari a fost sancţionată cu 2 amenzi de câte 1.000 lei fiecare, maxim prevăzut de HCL 371/2007, iar preşedintele asociaţiei a comunicat faptul că s-a luat legătura cu o firmă de alpinişti şi situaţia va fi remediată de urgenţă.

Poliția Locală monitorizează permanent clădirile care prezintă pericol pentru cetățeni, în special din zona istorică, pentru care procedura obținerii documentației pentru luarea măsurilor de reabilitare este mai complexă, fiind aplicate, anul acesta peste 300 sancțiuni contravenționale conform Legii 422/2001.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*