Administrație

Firmele care au făcut lucrări de intervenție la rețelele de utilități și nu le-au semnalizat, amendate

Firmele care au făcut lucrări de intervenție la rețelele de utilități și nu le-au semnalizat, amendate

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au efectuat în ultima perioadă verificări cu privire la identificarea lucrărilor de pe domeniul public în urma cărora a rămas mizerie, nu sunt semnalizate, nu sunt finalizate conform termenelor stabilite și pun în pericol siguranța traficului rutier și petonal.

Astfel, în ultima săptămână, s-a luat măsura sancționării contravenționale în cazul a şase societăți care au efectuat lucrări de intervenție la rețelele de utilități, dar nu au respectat legea.

Au fost sancționate societățile Axo-Util SRL, Super Construct și Vimato SRL, pentru nerespectarea condițiilor impuse prin permisele de spargere pe străzile Giuseppe Verdi, Suceava, Martir Herman Sporer și Baader. De asemenea, în cadrul verificărilor au fost identificate 34 de locații unde se efectuează intervenții pe partea carosabilă și care nu au fost finalizate, urmând că în toate cazurile în care se constată nerespectarea prevederilor legale să se ia măsuri de sancționare.

Potrivit HCL 13/2009, toate lucrările tehnico-edilitare care afectează domeniul public se pot executa numai după obținerea Permisului de Spargere eliberat de serviciul de specialitate din cadrul Primăriei, existând obligația de a se respecta prevederile specificate în acesta, sancțiunile fiind de până la 2.500 lei.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*