Social

Un mare Sfânt al creştinătăţii, sărbătorit în 21 august. Rugăciunea pentru luminarea minţii

Un mare Sfânt al creştinătăţii, sărbătorit în 21 august. Rugăciunea pentru luminarea minţii

Este sărbătoare importantă pentru creştinătate marţi, pe 21 august. În fiecare an, un mare Sfânt al creştinătăţii este amintit în calendarul creştin şi este prăznuit de biserică.

Sfântul Tadeu este sărbătorit în fiecare an, pe data de 21 august. Sfântul Tadeu este recunoscut pentru gestul său făcut în timpul vieţii. Sfântul Tadeu i-a dăruit lui Avgar, un bărbat bolnav, Sfânta Mahramă după Învierea şi Înălţarea Domnului Iisus Hristos, acesta vindecându-se de lepră după ce a sărutat lucrarea sfântă. Apoi a primit botezul. În urma gestului Sfântului Tadeu, poporul văzând minunea care a avut loc, s-a lepădat de idoli şi şi-a petrecut viaţa în cuvântul Domnului, potrivit Creştin Ortodox.

În urma contribuţiei sale adusă creştinătăţii, Sfântul Tadeu este prăznuit în fiecare an, pe data de 21 august. În continuare vă prezentăm rugăciunea către Sfântul Apostol Tadeu.

„Apostole Sfinte Tadeu, roagă pe Milostivul Dumnezeu, ca să dăruiască iertare de greşeli sufletelor noastre. Înaintea Scaunului Stăpânului stând, Preaînţelepte Tadeu, dă-mi luminare, ca să laud prăznuirea ta cea de lumină purtătoare. Lumina cea fără de ani arătându-se cu noi sub ani, Cel mai presus de fiinţă te-a învrednicit pe tine, fericite, ca pe o rază să luminezi lumea. Cu putere încingându-te pe tine Cel Nebiruit în tărie, te-a întărit ca să pierzi toată tăria celui amăgitor. Stăpână a toate te-ai arătat Născând în Chip de Negrăit pe Cel Ce stăpâneşte făpturile, de Dumnezeu Nascătoare, Fecioară, Prealăudată. Cu Raza Dumnezeiescului Dar luminând popoare, mărite, lumină curată te-ai arătat celor ce erau în întunericul celor cumplite. Vindecare şi mântuire, cu voirile cele Dumnezeieşti lucrătoare, înţelepte, ai adus împăratului Avgar, la dânsul venind. Însemnările Legii celei mai dinainte şi glasurile proorocilor, Stăpână, au arătat prealuminat înfricoşătoare Naşterea ta, Maica lui Dumnezeu. Amin”.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*