Social

Curse TAROM pe ruta Timișoara – Stuttgart

Curse TAROM pe ruta Timișoara – Stuttgart

Pasagerii Aeroportului Internațional Timișoara „Traian Vuia” pot zbura direct către Germania. Cursa spre și dinspre Stuttgart este efectuată de compania Tarom cu o aeronavă de tip A 318 şi are o frecvență de 3 ori pe săptămână, în zilele de miercuri, vineri și duminică, începând cu data de 15 iulie.

Stuttgart este capitala regiunii Baden-Wurtenburg, o zonă de excelență în cercetare și dezvoltare și o regiune în care trăiesc astăzi foarte mulți dintre șvabii bănățeni care au plecat din țară după Revoluție.

Pentru Timișoara, această conexiune este foarte importantă, deoarece aproximativ 150.000 de firme și de companii au sediul în regiunea Stuttgart. Zona este renumită pentru industria sa tehnologizată.Orașul este locul unde au fost inventate atât motocicleta cât și automobilul cu patru roți (ambele de către Gottlieb Daimler și Wilhelm Maybach), fiind deci punctul de plecare pentru industria auto mondială. Tot aici a fost construit prototipul mașinii Volkswagen Beetle, după proiectele lui Ferdinand Porsche. Aproximativ 4,3 miliarde € pe an sunt investiți în Regiunea Stuttgart pentru cercetare și dezvoltare, mai mult de 11% din totalul cheltuit în toată țara, aici fiind cea mai mare aglomerație de organizații academice, științifice și de cercetare din Germania”, transmite directorul general al AIT, Dan Idolu.

Tot aici se găsește și a doua bursă ca mărime din Germania (prima fiind cea din Frankfurt), de asemenea și sediile unor importante companii financiare.

Orașul este unul din cele mai importante din Germania la capitolul viticultură, având o tradiție de secole și aflându-se în centrul uneia din cele 13 regiuni de viticultură oficiale ale Germaniei (Weinanbaugebiet).


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*