Sport

Turneu internaţional de şah la Ghiroda

Turneu internaţional de şah la Ghiroda

Club Sportiv Comunal Ghiroda şi Giarmata Vii organizează în perioada 20-24 august, Turneul Internațional de Șah pentru juniori ”Cupa Viitorului Ghiroda 2018”, eveniment omologat la FIDE (Federația Internațională de Șah).

Acest eveniment va marca și deschiderea secției de șah pentru juniori și seniori în Ghiroda și Giarmata Vii.

Turneul se va desfășura pe echipe a câte 4 mese/echipă și este destinat în exclusivitate juniorilor, deci jucatorii vor trebui să fie născuți după data de 01.01.1998. Printre echipele care și-au anunțat deja participarea la turneu se află: HUN Budapesta, Bulgaria, CSC Ghiroda si Giarmata Vii, UVT Timisoara, Giroc, Css1 Timisoara, CSC Dudestii Noi, Mediator Giarmata, Vados Arad, Craiova.

„Cupa Viitorului Ghiroda 2018 este prima ediție a unei competiții de șah internaționale care se joacă pe echipe  și  își propune să fie unul din turneele cele mai reprezentative la nivel european pentru juniori ca și turnee pe echipe. Sunt nenumarate competiții de juniori în țară și în străinătate, dar partea de concursuri pe echipe a fost putin neglijată. Dorim pe această cale să dezvoltăm o tradiție la Ghiroda, să vedem copiii cum cresc, cum se dezvoltă și cum reușesc să construiească împreună ceva, cum se responsabilizează, practicând acest sport minunat. Ghiroda va alinia pentru această ediție o echipă din care vor face parte jucători din loturile naționale de juniori, legitimați la club, sau chiar din Ghiroda”, spune Dombi Rudolf, arbitru internaţional.

Clubul Sportiv Ghiroda si Giarmata Vii funționează ca instituție publică, în subordinea Primăriei Ghiroda, și din august 2018, și-a deschis porțile cu activități sportive pentru copii și seniori.

„Avem planuri frumoase pentru copii, ne propunem să le oferim o pregătire sportivă de elită, să participăm la competiții sportive și la campionate naționale și internaționale. Astfel, ne vom desfășura activitatea pe următoarele secții sportive unde infrastructura existentă ne va permite: atletism, arte marțiale, baschet, box, culturism, gimnastică, fotbal, handbal, judo, șah, tenis de câmp, tenis de masă, volei, dans sportiv, motociclism, înot, arte marțiale, urmând a mai fi adaugate încă două secții: arte mațiale de contact și badminton. Menționăm că unele din secțiile de mai sus se adreseaza și seniorilor”, a precizat Poclid Marius, director Csc Ghiroda.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*