Social

Pericol în sezonul cald. Atenție la ambrozie!

Pericol în sezonul cald. Atenție la ambrozie!

Atenție, cetățeni! Primăria Comunei Giroc atrage atenţia locuitorilor asupra ambroziei, plantă care creşte rapid, în special pe terenurile virane, şantiere, printre ruine şi dărâmături, pe marginea şoselelor, pe terenurile cultivate, pe spaţiile publice şi în grădinile cetăţenilor.

Toamna este momentul când se manifestă un număr important de alergii, printre care cea mai importantă este alergia la ambrozie. Aceasta plantă are capacitatea de adaptabilitate şi fructificare deosebit de mare, având un impact negativ asupra sănătaţii populaţiei.

Pericolul pe care îl reprezintă extinderea acestei specii îl constituie efectul polenului produs în perioada înfloririi, cuprinsă între jumătatea lunii iulie şi începutul lunii octombrie. Acest polen provoacă, la unele persoane, alergii puternice (astm, rinite, şi conjuctivite).“Acestea sunt motivele pentru care această buruiană trebuie distrusă. Planta poate fi distrusă de la rădăcină sau combătută chimic prin ierbicidare. În situaţia în care pe terenul dumneavoastră aveţi culturi, sunteţi obligaţi ca după recoltarea acestora, să întreţineţi terenul aflat în proprietate, în mod permanent”, spune edilul comunei Giroc, Ionel Iosif Toma.

Primăria comunei Giroc efectuează periodic lucrări de cosire pe marginea drumurilor, însă are nevoie şi de colaborarea cetăţenilor comunei Giroc pentru eradicarea acestei plante.“În cazul în care observaţi terenuri invadate de ambrozie, vă rugăm să vă adresati Comartimentului Protecţia Mediului din cadrul Primăriei Comunei Giroc, pentru a putea lua măsurile necesare privind combaterea acestei buruieni, la numerele de telefon: 0753149426 sau 0753105249”, a afirmat edilul comunei Giroc.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*