Educație

Liceenii petrec vacanța la UPT. Electronics Summer University, la a III-a ediție

Liceenii petrec vacanța la UPT. Electronics Summer University, la a III-a ediție

Liga Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații, împreună cu conducerea Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale de la Universitatea Politehnica Timișoara, organizează, în perioada 20 august – 2 septembrie 2018, cea de-a treia ediție a Electronics Summer University.  Este vorba despre o școală de vară adresată elevilor de clasa a XI-a, la care vor participa circa 70 de elevi din 27 de licee din România, din județele: Alba, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara, Satu Mare, Timiș și Vâlcea.

Cei 70 de liceeni vor avea oportunitatea de a experimenta timp de 2 săptămâni viaţa unui student de la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaționale din Timișoara. De-a lungul perioadei de desfăşurare a proiectului, elevii dobândesc noi cunoştinţe, care se vor dovedi foarte folositoare pe viitor. De asemenea, aceştia aprofundează cunoștințele dobândite în liceu şi le consolidează, dându-le o direcţie mai clară. Totodată, elevii de liceu îşi formează o viziune mai explicită asupra vieţii studenţeşti, cu toate implicaţiile aferente acestui stil de viaţă. Aşadar, proiectul de faţă oferă oportunitatea ideală, furnizând un cadru propice pentru progresul profesional şi personal al liceenilor, cât şi pentru familiarizarea acestora cu mediul universitar în care îşi vor petrece următorii ani de viaţă. Cei 70 de liceeni participanți la Electronics Summer University vor fi cazați în căminele UPT, având asigurate, prin proiect, cazarea, masa și transportul.

Deschiderea festivă a școlii de vară va avea loc luni, 20 august, ora 10:00, în amfiteatrul K1 al Centrului de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara. Pe parcursul celor două săptămâni, liceenii vor participa la cursuri non-formale, cu o importantă componentă aplicativă, vor efectua vizite la Experimentarium TM, la firme din Timișoara, la Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră al UPT, vor desfășura activități sportive, vor lua parte la traininguri de dezvoltare personală, la un treasure-hunt (vânătoare de comori) în toată Timișoara, dar și la deiverse seri sociale.

Majoritatea participanților provin din zone defavorizate, de la licee din mediul rural sau de cu promovabilitate scăzută la bacalaureat. Dintre participanții de anul trecut, peste 50% au devenit studenți ai Universității Politehnica Timișoara, iar volutarii actualei ediții sunt participanți din edițiile precedente. Nu în ultimul rând, coordonatorul proiectului de anul acesta este un fost participant la prima ediție, care în prezent este student al UPT.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*