Economic

Mii de locuri de muncă pentru români în Europa. Spania caută agricultori, iar Olanda angajează muncitori în sere

Mii de locuri de muncă pentru români în Europa. Spania caută agricultori, iar Olanda angajează muncitori în sere

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 2.136 de locuri de muncă vacante, cele mai multe în Spania, informează Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

În Spania sunt puse la dispoziţie 954 de locuri de muncă, cele mai multe (800) pentru muncitori necalificaţi în agricultură, în Olanda – 341 locuri de muncă, cele mai multe (100) pentru muncitori în sere, în Germania – 315 locuri de muncă, cele mai multe pentru electrician, sudor, instalator şi lăcătuş, în Austria – 300 locuri de muncă, câte 100 pentru bucătar, cameristă şi chelner, în Letonia – 92 locuri de muncă şi în Polonia – 50 locuri de muncă.

De asemenea, Norvegia oferă 23 locuri de muncă, Malta şi Marea Britanie – câte 17 locuri de muncă, Irlanda – 15 locuri de muncă, Suedia – 8, Belgia şi Ungaria – câte două locuri de muncă.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.eures.anofm.ro sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul EURES îi poate îndruma.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*