Educație

Un profesor de la UPT, membru al Academiei Române

Un profesor de la UPT, membru al Academiei Române

Pentru Universitatea Politehnica Timișoara, recunoașterea, la nivel național sau internațional, a rezultatelor obținute de cadrele didactice sau de studențiîn plan educațional sau al cercetării reprezintă un motivde mândrie, fiind o recunoaștere a calității actuluididactic. Un adevărat performer” în acest sens este prof.dr.ing. Radu-Emil Precup, decanul Facultății de Automatică și Calculatoare. Acesta a fost ales ca membru corespondent al Academiei Române, Secția de Știința și Tehnologia Informației.

Prin lege și statut Academia Română poate avea un număr maxim de 181 de membri titulari și corespondenți și 135 de membri de onoare, din care celmult 40 din țară, care activează în cadrul a 14 secțiiștiințifice: filologie și literatură; istorie și arheologie; matematică; fizică; chimie; biologie; geologie; științetehnice; științe agronomice și silvice; medicină; științeeconomice, juridice și sociologie; filosofie, teologie, psihologie și pedagogie; arte, arhitectură și audiovizual; știința și tehnologia informației.

Profesorul Radu-Emil Precup, decanul Facultății de Automatică și Calculatoare de la Universitatea Politehnica Timișoara este unul dintre specialiștii recunoscuți la nivel mondial. În 2015, prof.dr.ing. Radu-Emil Precup a fost desemnat cel mai bun din lume în domeniul automaticii. Mai mult, rezultatele obținute de el și de echipa sa au dus și Universitatea Politehnica Timișoara pe locul I în clasamentul Scopus.

Radu-Emil Precup se ocupă cu studiul și reabilitarea unor structuri și echipamente capabile asigure conducerea sistemelor fără intervenție umană. Echipa pe care o conduce a publicat, în perioada 2010 – 2014, 122 de articole în domeniul automaticii, peramura controllers, control și tuning, iar scrierile lor au fost citate în alte aproximativ 500 de lucrări din întreagalume.

Tot în 2015, Universitatea Politehnica Timișoara iaacordat profesorului Radu-Emil Precup Premiul Excelenței în Cercetare pe anul 2015, pentru activitateade cercetare avansată. Din 2018, prof.dr.ing. Radu-Emil Precup este și membru corespondent al Academiei de Științe Tehnice din România.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*