Administrație

Comuna Șag dispune de cel mai modern şi luxos Cămin Cultural din județ

Comuna Șag dispune de cel mai modern şi luxos Cămin Cultural din județ

Veste bună pentru locuitorii comunei Şag! Căminul Cultural Șag se află acum în patrimoniul administrației locale. Acesta a fost complet reabilitat, este unic în județul Timiș în ceea ce privește modernizarea și poate fi dat spre închiriere pentru diverse evenimente.

Fosta Casă Națională “Mihai Viteazul” avea un statut juridic nerezolvat, așa că s-au făcut toate demersurile în instanță pentru ca aceasta să treacă în proprietatea comunei. Astfel că primăria a reușit să câștige procesul în instanță, iar clădirea este acum în patrimoniul local. “Reabilitarea Căminului Cultural s-a făcut în urma rezolvării juridice a acestuia, care până anul trecut nu a fost în patrimoniul comunei,clădirea fiind construcția Asociației “Mihai Viteazul”, sub denumirea de Casa Națională “Mihai Viteazul”. În urma câştigării procesului şi trecerea în patrimoniul comunei şi-a schimbat numele în Căminul Cultural Șag”, transmite edilul Primăriei Șag, Flavius Roșu.

Cea mai recentă investiție finalizată de Primăria Șag este reabilitarea și modernizarea Căminului Cultural. Acesta dispune de o sală de evenimente de aproximativ 150-200 locuri, bucătărie complet mobilată și dotată, cameră frigorifică. “Căminul a fost reabilitat și modernizat complet în interior și exterior. S-au schimbat instalaţiile electrice, instalațiile sanitare, tâmplăriile PVC, pardoselile. Dotarea şi modernizarea grupurilor sanitare, dotarea cu mobilier a sălii de evenimente, cât şi dotarea şi mobilarea bucătăriei, etc. Să vă povestesc despre istoricul  Căminului… Înainte aici au fost grajdurile unde își țineau caii călugării franciscani, “popii negrii”, cum erau numiti în localitate conform Monografiei Șagului, și l-au făcut donație localității la plecarea lor din Șag”, a precizat  Daniel Precup, referent cultural.

Valoarea lucrărilor este 425 mii lei plus TVA, bani de la bugetul local.“Am considerat că era oportună reabilitarea şi modernizarea Căminului Cultural într-un stil de sală de evenimente, deoarece pe raza localităţii Şag nu avem prea multe variante în care locuitorii comunei Şag să-şi organizeze evenimentele (nunţi, botezuri şi alte petreceri)”, a mai spus edilul Primăriei Șag, Flavius Roșu.

Cei care doresc să își organizeze petrecerile sau diverse evenimente, administrația locală pune la dispoziție închirierea Căminului Cultural contra unei taxe de 700 lei/zi.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*