Life-style

Patru zile de sărbătoare! Ce artiști vor urca pe scenă la Zilele Comunei și Ruga Bănățeană a Șagului

Patru zile de sărbătoare! Ce artiști vor urca pe scenă la Zilele Comunei și Ruga Bănățeană a Șagului

Rugă mare în comuna Șag, de Sfânta Maria. Timișenii sunt invitați cu mic, cu mare la muzică, joc și voie bună, dar și competiții sportive.

Timp de patru zile, în perioada 13-16 august, locuitorii comunei Şag se îmbracă în straie de sărbătoare. Artiști de renume vor urca pe scenă. Vorbim despre Stana Izbașa, Gigi Cărășanu, Simona Rus, Isabela Halmai, Vasilica Pleniceanu. Invitate special sunt Anda Adam și Daniela Gyorfi, care vor susține un concert incendiar.

Potrivit primarului Flavius Roșu, luni, 13 august, Zilele Comunei debutează cu activități sportive. Astfel, între 10-12 are loc competiția de kaiac-canoe, apoi până la ora 16 se va derula o competiție a Turneului de tenis de câmp la Căminul Cultural Șag. Între orele 16-21, locuitorii sunt invitați la campionatul de fotbal la Baza sportivă Șag, iar între orele 18-20 va fi organizat Concursul de anduranță, pe traseul Baza sportivă Șag-Mănăstirea Timișeni și retur.

 Marți, 14 august, între 10-15 va fi organizat Turneul de Șah și Go, la Căminul Cultural Șag, iar de la 16 până la 21- Campionatul de fotbal la Baza sportivă.

Miercuri, 15 august, prima zi a Rugii debutează de la ora 16 cu Parada costumului popular și parada cailor și căruțelor împodobite. Plecarea se va face din fața Primăriei Șag. La ora 18.30 va avea loc Slujba de Te-Deum, în Parcul Central. Nașii Rugii sunt Radu Cosmin Flavius și Radu Maria. Apoi, de la ora 19 locuitorii sunt invitați la Hora satului și balul de rugă. Muzica va fi asigurată de solista Stana Izbașa, împreună cu formația, iar mai târziu va urca pe scenă și artista de muzică ușoară, Daniela Gyorfi.

În a doua zi de rugă, 16 august, de la ora 18 va fi un spectacol oferit de ansamblurile și soliștii vocali amatori din comună. O oră mai târziu, de la 19- Cântec, joc și voie bună împreună cu formația condusă de Cristi Chirici. Seara se va încheia cu concertul artistei de muzică ușoară, Anda Adam.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*