Politic

Alina Gorghiu: “Carmen Dan are datoria să spună dacă a fost sau nu în sediul Ministerului Afacerilor Interne“

Alina Gorghiu: “Carmen Dan are datoria să spună dacă a fost sau nu în sediul Ministerului Afacerilor Interne“
Adora Beauty

Senatorul PNL Alina Gorghiu va depune luni, 13 august, o interpelare adresată ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, pornind de la informațiile oferite de presa de astăzi potrivit cărora ea ar fi coordonat operațiunea violentă de ieri seară împotriva cetățenilor României.

Prin această interpelare, ministrului Carmen Dan i se vor solicita informații detaliate, inclusiv asupra modului în care s-a implicat în perioada anterioară în pregătirea acțiunilor Jandarmeriei din 10 august, având în vedere modul lipsit de pofesionalism în care evenimentele au fost lăsate să degenereze.

“Ministrului i se va cere prin această interpelare să ofere explicații clare cu privire la propria activitate din perioada mitingului și un raport detaliat asupra celor întâmplate. D-na Carmen Dan are datoria să spună dacă a fost sau nu în noaptea de vineri spre sâmbătă în sediul Ministerului Afacerilor Interne și dacă a gestionat, în orice fel, intervenția violentă a Jandarmeriei la protestul Diasporei. Nu este normal ca în Piața Victoriei să fie atacați și fugăriți de către autorități cu gaze, tunuri de apă și scutieri 100.000 de manifestanți, să se ajungă ca sute de persoane să aibă nevoie de asistență medicală pentru ca la bilanțul de a doua zi Jandarmeria să precizeze că pentru instigatori și provocatori abia au reușit să deschidă câteva dosare penale. Se sfidează în felul acesta orice fel de logică. Este cel puțin o mare lipsă de profesionalism, dar probabil că sunt și elemente mai grave care țin de domeniul Codului Penal. Demisia ministrului Carmen Dan este obligatorie mai ales dacă ea nu va colabora cu Parlamentul și nu va da informații cuprinzătoare prin răspunsul la această interpelare”, transmite senatorul de Timis, Alina Gorghiu.

Depunerea acestei interpelări nu exclude faptul că opoziția va recurge și la alte forme de exercitare a controlului parlamentar, dar aceasta este cea mai rapidă și cea care nu poate fi obstrucționată de majoritatea parlamentară.  

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*