Eveniment

Italian înşelat pe un site matrimonial. A plătit 9.000 de euro şi tot nu şi-a văzut „iubita” româncă

Italian înşelat pe un site matrimonial. A plătit 9.000 de euro şi tot nu şi-a văzut „iubita” româncă

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Timişoara și Oradea au efectuat patru percheziţii, la locuinţele unor persoane bănuite de infracţiuni informatice și înșelăciune. Trei persoane au fost conduse la audieri.

Joi, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi Oradea  au efectuat patru percheziţii, pe raza a două localități din județul Timiș, unei localități din județul Caraș-Severin și  unei localități din județul Satu Mare, la locuinţele a trei femei și un bărbat, bănuiţi de infracţiuni informatice și înșelăciune.

Din cercetări a reieşit că, de la începutul lunii decembrie 2014 până în prima jumătate a anului 2015, un cetățean italian ar fi intrat în legătură pe un site de matrimoniale cu una dintre cele trei femei care folosea acest site. Discuțiile dintre cei doi au evoluat până la propunerea făcută de cetățeanul italian de a o cunoaște personal, astfel că a invitat-o la el în Italia, oferindu-se să suporte toate cheltuielile legate de deplasare.  Pentru plata biletului de transport, cetățeanului italian i s-a indicat sa vireze banii la o Agenție de Transport din Piatra Neamț, folosindu-se un site fals ce imita o firmă de Transport Internațional din Brăila, pe numele celei de-a doua bănuilă. Profitând de încrederea cetățeanului italian, cei 4 bănuiți l-au indus în eroare, sub diverse pretexte, solicitându-i acestuia sa-i trimită sume de bani (9.000 de euro) pentru a înlătura toate obstacolele care stăteau în drumul femeii către Italia.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 3 laptop-uri, 4 telefoane mobile, o tabletă și mai multe înscrisuri care au legătură cu cauza, acestea fiind supuse percheziţiei informatice.

Totodată, poliţiştii au pus în aplicare 3 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, pentru audieri.

La acţiune au participat şi lucrători din cadrul B.C.C.O .TM-S.C.C.O. Caraș Severin, lucrători din cadrul B.C.C.O. Oradea-S.C.C.O. Satu Mare și luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de inițiere și constituire a unui grup infracțional organizat, fals informatic  și înșelăciune.


Un comentariu

  1. De asta avem in strainatate imaginea pe care o avem…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*