Administrație

Primarul Nicolae Robu: “Societatea de transport public e pe drumul cel bun!”

Primarul Nicolae Robu: “Societatea de transport public e pe drumul cel bun!”

Edilul Nicolae Robu, aflat în vacanță, transmite în mediul virtual că a aprobat ieri 6 milioane lei, plata unei părți din datoriile către Societatea de Transport Public Timișoara, unde sunt restanțe ale salariilor angajaților din luna iunie.

Anunțul a fost făcut pe rețeaua de socializare Facebook.

Am aprobat ieri, 07.08.2018, suma de 6 milioane lei pt STPT, astfel încât să se poată plăti salariile angajaților și obligațiile către ANAF la zi, așa cum am promis! Reamintesc, dificultățile financiare la STPT au apărut o dată cu pierderea unui proces cu ANAF pt neplata unui TVA în valoare de 68 milioane lei -ați înțeles bine: 68 milioane lei!- de pe vremea administrației precedente! De atunci, lună de lună, eu trebuie să asigur 1.200.000 lei pt ANAF mai întâi -altminteri, STPT ar ajunge la faliment și toți angajații și-ar pierde locurile de muncă!- și abia apoi să virez banii pt salarii și celelalte cheltuieli! O spun încă o dată: e o performanță managerială să reușești să duci cheltuieli neprevăzute de peste 60 milioane lei -20 milioane de la furtună, 25 milioane din cei 68 milioane TVA la STPT, 15 milioane certificate verzi în numele COLTERM-, în condițiile în care veniturile pe 2018 sunt cu peste 15 milioane lei mai mici ca în 2017 din cauza reducerii impozitului pe venit de la 16% la 10%, nicidecum ceva de blamat, cum înțeleg niște capete… grele! Dar, vom răzbi! Și în curând, de exemplu, calitatea serviciilor de transport public va fi și ea mai bună -garantez eu asta!-, de exemplu, pe linia 33, vom avea nu 3 autobuze, cum am avut multă vreme, ci 6! Pt că cetățenii Timișoarei merită și se poate!

P.S. Apropo de frumoasele și confortabilele tramvaie Armonia: acum două luni, erau 6 pe traseu. Acum sunt 17! Și vom ajunge, spre sfârșitul anului, să avem 30! Evident, pe măsură ce introducem Armonii, retragem tramvaiele vechi, total depășite din toate punctele de vedere!”, a anunțat edilul Timișoarei, Nicolae Robu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*