Național

Pilotul Sorin Bochiş, tot în stare critică. 8 neurochirurgi îl îngrijesc

Pilotul Sorin Bochiş, tot în stare critică. 8 neurochirurgi îl îngrijesc
Adora Beauty

Pilotul care a supravieţuit accidentului aviatic din judeţul Suceava, Sorin Bochiş, rămâne în stare critică. Bărbatul este în comă indusă la spitalul de neurochirurgie din Iaşi, iar medicii nu pot deocamdată să îl opereze.

Ancheta în cazul prăbuşirii celor două avioane de acrobaţie a fost preluată de procurorii parchetului Curţii de Apel Suceava.

Deşi avionul lui s-a făcut praf în urma impactului cu solul, pilotul Sorin Bochiș a fost scos în viaţa dintre resturile aparatului de zbor. Bărbatul de 53 de ani are însă răni grave, iar 8 neurochirurgi îl ţin sub observaţie.

Deocamdată este la terapie intensivă şi deşi are nevoie urgent de o intervenţie chirugicală nu poate fi operat.

Tudor Ciuhodaru, medic primar de urgență de la Spitalul de Neurochirurgie Iași: „Vorbim cu un pacient cu traumatisme multiple care pune mari probleme în evoluţie. Vorbim de un prognostic extrem de rezervat, sperăm într-o minune.”

Sorin Bochiș are la activ peste 15.000 de ore de zbor multe dintre ele făcute pe un MIG 21. Bărbatul a fost pe rând pilot militar, civil, instructor de zbor şi pilot de acorbație.

Între timp, continuă ancheta care urmează să stabilească ce a dus la prăbuşirea celor două avioane de acrobaţie de tip Steen Skybolt. Inspectorii Autorităţii Aeronautice Române au analizat duminică epavele şi au cartografiat locul accidentului. Avioanele urmează să fie duse într-un centru de expertiză.

Când s-a petrecut tragedia, Sorin Bochiș şi colegul lui, Cornel Marinescu, care şi-a pierdut viaţa în urma impactului cu solul, executau un zbor ”în oglindă” deasupra aerodromului din Frătăuţii Vechi.

Unul dintre avioane avea roțile în sus şi, la un moment dat, în împrejurări încă neclare s-a rotit şi l-a lovit pe celălalt.

Constantin Popa este şi el fost pilot pe MIG 21 Lancer, iar duminică a încercat să înţeleagă ce a dus la tragedie.

„Probabil că la exerciţiile pe care le-au făcut de-a lungul timpului le-a ieşit. Le-a ieşit o dată, de două ori, de nouă, de zece ori. Dar, în momentul în care te duci în faţa unui public, acolo deja începe să apară adrenalina, deoarece ei trec printr-o stare emotivă deosebită.”

Procurorii Parchetului Curţii de Apel din Suceava fac acum cercetări pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Sursa: stirileprotv.ro

Friends Arena

Un comentariu

  1. Legiuitorul

    nu stiu de ce tot ii dedicati articole acestui individ. Trebuie să-l ridicam in slavi? Se stie bine ca nu era întreg la minte la ce făcea pe Cioca la firul ierbii printre case si vaci. Demult tb sa i suspende permisul de zbor. Sa nu uitam ca din cauza lui a murit celălat pilot. El este un criminal cu dosar penal.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*