Administrație

Vizită importantă din Germania la Prefectura Timiş

Vizită importantă din Germania la Prefectura Timiş

Prefectul Eva-Georgeta Andreaș s-a întâlnit sâmbătă la Instituția Prefectului, cu Guido Wolf, ministrul Justiției, Afacerilor Europene și Turismului din landul Baden-Württemberg.

La întâlnire au participat Arnulf Von Eyb, membru al Landtag-ului din Baden Württemberg, Jürgen Keck, membru al Landtag-ului din Baden Württemberg, Dietmar Leber, președinte al Asociației Șvabilor din Germania, Frank Ufken, viceconsul al Consulatului Germaniei la Timișoara.

Aflat pentru prima dată la Timișoara, ministrul Justiției, Afacerilor Europene și Turismului din  landul Baden-Württemberg a afirmat că dorește să consolideze bunele relații dintre județul nostru și landul Baden-Württemberg. Totodată, Guido Wolf și-a arătat aprecierea pentru comunitatea șvabilor dunăreni din landurile Baden-Württemberg și Bavaria exprimându-și gratitudineapentru modul în care s-au integrat în Germania. Ministrul Justiției, Afacerilor Europene și Turismului din  landul Baden-Württemberg a afirmat că vizita sa în județul Timiș este “un semnal de stimă și prețuire pentru cei care au venitde aici și un semnal de prietenie pentru cei pe care îi vizităm“.

În plus, ministrul german a afirmat că apreciaza modul în care Guvernul României tratează minoritatea germană  “și suntem foarte mulțumiți de relațiile noastre cu România”.

Prefectul Eva-Georgeta Andreaș a făcut o prezentare a județului Timiș, cu accent pe colaborările cu Germania, context în care ministrul Justiției, Afacerilor Europene și Turismului din  landul Baden-Württemberg a afirmat că poate sprijini județul în dezvoltarea învățământului dual, având în vedere experiența landului său în acest domeniu. Prefectul județului Timiș a mulțumit pentru sprijinul acordat de  landul Baden-Württemberg, de-a lungul timpului, în dotarea sistemulului de intervenție în situații de urgență din județ.

În plus, Guido Wolf a afirmat că firmele din landul său sunt mulțumite de activitatea din județul Timiș și mai există și alte firme care doresc să investească aici.

În finalul întâlnirii, ministrul Justiției, Afacerilor Europene și Turismului din  landul Baden-Württemberg a invitat-o pe prefectul Eva-Georgeta Andreaș la manifestările organizate de șvabii dunăreni din land.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*