Social

Ceremonia de instalare a noului episcop romano-catolic de Timișoara va avea loc luni

Ceremonia de instalare a noului episcop romano-catolic de Timișoara va avea loc luni

Noul episcop romano-catolic de Timişoara va fi consacrat şi instalat luni. Papa Francisc l-a numit, în luna mai, ca episcop romano-catolic de Timişoara pe Jozsef Csaba Pal, arhidiacon al Banatului Montan, paroh al bisericii „Maria Zăpezii” din Reşiţa.

Ceremonia de consacrare va fi în 6 august, de la ora 10:00 în Domul romano-catolic. Liturghia va fi celebrată de Excelenţa Sa Martin Roos în prezenţa arhiepiscopilor de Bucureşti şi Alba Iulia Ioan Robu şi Gyorgy Jakubinyi.

La eveniment va participa şi Nunţiul Apostolic în România şi Republica Moldova, alături de arhiepiscopi din Ungaria şi Croaţia şi 35 de episcopi ai Bisericii Romano-Catolice, Greco-Catolice, Evanghelice, Reformate şi Ortodoxe şi aproximativ două sute de preoţi din Ungaria, Croaţia, Serbia, Ucraina, Germania, Republica Moldova şi România.

Excelenţa Sa Jozsef Csaba Pal, episcop diecezan de Timişoara va celebra o primă Sfântă Liturghie pontificală, în noua sa calitate, în Bazilica Minor de la Maria Radna, în 7 august, de la ora 11:00.

Ceremonia de consacrare și instalare a noului episcop romano-catolic de Timișoara va fi transmisă în direct, luni, pe pagina https://www.facebook.com/RadioTimisoara.LiveVideo/

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*