Administrație

Ce evenimente au loc de Ziua Timişoarei

Ce evenimente au loc de Ziua Timişoarei

Şi în acest an, manifestările dedicate Zilei Timişoarei debutează vineri, 3 august, la ora 9.30, în Piaţa Petru Maior din Timişoara, cu depunerea de coroane la bustul colonelului Virgil Economu, sub comanda căruia trupele armatei române au intrat în Timişoara şi au defilat în Piaţa Unirii la 3 august 1919.

Depunerea de coroane va fi urmată, la ora 10.30, în Piaţa Unirii, de o ceremonie publică organizată cu sprijinul Garnizoanei Timişoara.

Începând cu ora 12, în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timişoara va avea loc şedinţa festivă a Consiliului Local al Municipiului Timişoara, menită a marca ziua oraşului nostru, ocazie cu care se va decerna Titlul de Cetăţean de Onoare domnului Georg Lecca.

Artiştii plastici cinstesc şi ei Ziua Timişoarei printr-o expoziţie tematică, al cărei vernisaj va avea loc vineri, 3 august, începând  cu ora 18, în spaţiul Casei de Cultură a Municipiului Timişoara din incinta Bastionului Theresia.

De la ora 19.30, în Piaţa Victoriei, vor avea loc concerte cu: Lidia Buble, Alex Velea, Antonia şi Connect-R. Seara se va încheia cu un frumos foc de artificii.

Sâmbătă, 4 august, tot de la ora 19.30, în Piaţa Victoriei, va avea loc o altă serie de concerte care vor aduce în prim-plan atât trupe timişorene precum Phoenix şi The Weekend Bandits, cât şi artişti ce se bucură de o largă popularitate: Horia Brenciu & HB Orchestra, Tudor Chirilă şi Vama.

Duminică, 5 august, începând cu ora 19.30, iubitorii de blues şi jazz sunt invitaţi la Festivalul Blues pentru Timişoara, care ne prilejuieşte reîntâlnirea cu Axis,  Bega Blues Band, de această dată alături de Sanat Deliorman din Turcia, dar şi prezenţa pentru prima dată la Timişoara a artiştilor de la The Petting Blues Band (Serbia).

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*