Educație

Schimb internațional de tineri, în localitatea Bodo

Schimb internațional de tineri, în localitatea Bodo

Un grup format din 42 de tineri din mai multe țări europene (România, Olanda, Lituania, Italia și Bulgaria) a învățat în perioada 17-27 iulie de la tineri români cum să scrie un plan  de afaceri, cum își pot dezvolta competențele antreprenoriale, dar au descoperit și tradițiile satului românesc, chiar de la reprezentanții comunității locale din satul Bodo, județul Timiș.

Este vorba despre proiectul Youth & Digital Entrepreneurship, care a fost implementat de Institutul Român pentru Dezvoltarea Tinerilor, iar principalele scopuri ale acestuia au fost dezvoltarea spiritului antreprenorial al participanților, schimbul de experiențe interculturale, precum și implicarea în dezvoltarea unei comunități.

De asemenea, de-a lungul celor 9 zile de proiect, tinerii au învățat cum pot exploata eficient domeniul digital, cum se dezvoltă acesta, care sunt pașii în construirea unui plan de afaceri solid, dar și calitățile necesare unui antreprenor aflat la început de drum. Participanții au lucrat împreună cu lucrători de tineret și specialiști din diverse industrii, și au beneficiat de o multitudine de metode de educație non-formală.

Proiectul este finanțat prin programul Erasmus+, proiecte de mobilitate – acțiunea cheie 1, domeniul tineret.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*