Național

Viitură în Hunedoara. O femeie a murit înecată în curte, zeci de gospodării au fost distruse în Vaţa de Jos

Viitură în Hunedoara. O femeie a murit înecată în curte, zeci de gospodării au fost distruse în Vaţa de Jos

O viitură puternică a făcut prăpad în mai multe localităţi din judeţul Hunedoara. O femeie din satul Basarabasa, comuna Vaţa de Jos, a murit înecată în curte. În doar câteva zeci de minute pârâul din zonă s-a transformat într-un adevărat fluviu care a rupt tot ce a întâlnit în cale.

Femeia din Basarabasa era singura victimă confirmată de către autorităţi, însă există temeri că numărul persoanelor decedate ar putea fi mai mare.

Viceprimarul comunei Vaţa de Jos, Florin Băd, spune că viitura de ieri a fost de 10 ori mai puternică decât cea produsă în aceeaşi zonă, în urmă cu o săptămână.

„E dezastru! Cel mai mare dezastru pe care am trăit să-l văd. Eu sunt acum pe teren şi nu putem trece de Basarabasa în sus spre Prăvăleni şi Ciungani pentru că apele nu s-au retras. Ştiţi cum arată lacul Cinciş? Cam asta-i suprafaţa acoperită de apă şi acum (în Basarabasa – n.red.). Nici trenul Gurahonţ – Brad nu a putut trece pentru că apa a trecut peste terasamentul liniei ferate. A fost o viitură atât de puternică încât a luat tot ce s-a putut lua la vale, de la garduri şi garaje până la maşini. Oamenii sunt acum sus, pe dealuri, şi încă aşteaptă să se retragă apele ca să poată coborî la casele lor”, relata viceprimarul, ieri, pentru glasul-hd.ro.

În zona satului Ciungani a avut loc o „rupere de nori”, iar viitura s-a produs cu o repeziciune demnă de filmele apocaliptice.

„Nu cred că-şi poate cineva da seama cu ce am avut şi încă avem de-a face. O femeie din Basarabasa era moartă în curte, înecată. Deocamdată nu am cunoştinţă de vreo altă victimă umană şi nici de cazuri de animale moarte. Repet: viitura a fost atât de puternică, încât oamenii au fost obligaţi să plece din case sus, pe dealuri, ca să se salveze. Nu ştim încă ce e mai în sus, la Prăvăleni şi Ciungani, pentru că nu putem trece nici noi şi nici cei de la ISU”, a mai spus Florin Băd.

Peste 150 de gospodării au fost afectate de torenţi. Localnicii, pompierii şi jandarmii lucrează acum să înlăture pagubele produse de furtună.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*