Economic

CCIAT lansează o nouă serie a cursului acreditat de arhivar 

CCIAT lansează o nouă serie a cursului acreditat de arhivar 

Direcția Formare și Perfecționare Profesională a Camerei de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş organizează o nouă serie a cursului de ARHIVAR (Cod COR: 441501). Conform Art. 31 din Legea Arhivelor Naționale nr.16/1996, fiecare organizație publică sau privată are obligația să își organizeze un compartiment de arhivă, administrat de personal calificat.

Cursul este autorizat de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC) iar certificatele obținute la absolvire au recunoaștere națională și internațională și sunt emise de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației. „Vorbind de formare profesională, în cursul primului semestru al anului 2018, CCIAT a organizat 29 cursuri, din care 24 cursuri acreditate ANC și 5 cursuri neacreditate, la care au participat 372 cursanți.  Un număr de 146 persoane provenite de la firme membre ale CCIAT au beneficiat de reduceri între 10%-20%. Vom continua și în lunile următoare să organizăm cursuri cerute de mediul de afaceri timișean, dintre care și cel de Arhivar care este obligatoriu, conform legislației în vigoare”, declară Florica Chiriță, președinte executiv CCIAT.

Diplomele se eliberează în  maxim 30 de zile de la absolvirea cursului.

Programul de formare se adresează persoanelor (minim studii medii) care fie ocupă funcția de arhivar sau îndeplinesc atribuții pe linie de arhivă la nivelul unei organizații și doresc să-și actualizeze cunoștințele și/sau să-și perfecționeze pregătirea profesională, fie persoanelor care doresc să-și dezvolte competențe în acest sens, sub îndrumarea formatorilor în domeniu. Programul de formare este proiectat să satisfacă atât cerințele instituționale de formare continuă și dezvoltare de competențe cât și nevoile individuale de pregătire în domeniu, în concordanță cu legislația și standardele în vigoare.

Competențe dobândite la finalizarea cursului: Redactarea nomenclatorului arhivistic; Gestionarea fondului documentar; Prelucrarea documentelor; Utilizarea informațiilor din documente; Consevarea arhivei în depozit.

Perioada: 20 august – 14 septembrie 2018 (de luni până vineri între orele 16.00-21.00; 2 săptămâni teorie + 2 săptămâni practică, cu realizarea unei lucrări sub îndrumarea lectorului).

Loc de desfășurare: Centrul Regional de Afaceri.

Lector: Mihaela Georgiana GĂLBENUȘ, absolventă a Facultății de Arhivistică, Academia de Poliție Al. I. Cuza București.

Preț: 1000 lei / pers. Membrii CCIA Timiș beneficiază de o reducere de 10%, conform Ghidului Serviciilor.

 

(Foto: arhivă)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*