Social

Se drogau pe stradă, cu tupeu! Patru bărbați, prinși cu etnobotanice, la Timișoara

Se drogau pe stradă, cu tupeu! Patru bărbați, prinși cu etnobotanice, la Timișoara

Patru bărbați euforici au fost depistați de polițiștii locali cu substanțe interzise asupra lor. Trei dintre aceștia au fost capturați de pe strada Matei Basarab, iar un al patrulea se afla pe Splaiul Nicolae Titulescu.

Cazurile de persoane care consumă substanțe interzise par a fi într-o creștere îngrijorătoare. Și asta numai dacă ținem cont de numărul din ce în ce mai mare de persoane, comunicat de Poliția Locală, deistate în stradă după ce au consumat etnobotanice și nu numai

Polițiștii locali aflați în patrulare aseară au depistat, în jurul orei 20:30, pe strada Matei Basarab, trei persoane care stăteau la o masă din zonă, având o stare de amețeală, iar în momentul observării patrulei au devenit agitați. Trecând la legitimarea acestora, s-a stabilit că aceștia au vârste de 20, 27 și 37 de ani, domiciliul în Timișoara, iar după efectuarea controlului corporal s-a găsit un pliculeț din material plastic în care se aflau fragmente vegetale susceptibile a avea proprietăți psihoactive. Cei în cauză au declarat de altfel că sunt consumatori de substanțe interzise de aproximativ doi ani.

Un alt caz a fost scos la iveală de oamenii legii, acesta având o ”vechime” de câteva zile. Atunci, polițiștii locali au mai depistat un tânăr de 19 ani, tot din Timișoara, care se afla pe o bancă de pe Splaiul Nicolae Titulescu și avea același comportament eurforic, râdea continuu și avea ochii foarte roșii. Și asupra acestuia s-a găsit un plic cu substanțe care păreau a face parte din categoria etnobotanicelor.

În ambele situații s-a luat măsura întocmirii documentelor pentru predarea substanțelor și preluarea cazurilor de către polițiștii din cadrul Brigăzii pentru Combaterea Criminalității Organizate Timișoara în vederea continuării cercetărilor conform Legii 143/2000 actualizată, privind combaterea traficului și consumului ilicit de droguri. De la începutul acestui an peste 40 de persoane au fost depistate de polițiștii locali consumând astfel de produse pe raza municipiului Timișoara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*