Eveniment

Poliţia Rutieră “împarte” peste 100 de amenzi pe zi în Timiş

Poliţia Rutieră “împarte” peste 100 de amenzi pe zi în Timiş

În week-end, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 200 de sancțiuni contravenționale șoferilor indisciplinați.

În perioada 27 – 29 iulie , poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive  şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au constatat 11 infracțiuni și au aplicat 240 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere.

Au fost reţinute în vederea suspendării 26 permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză. De asemenea, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare. În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Duminică, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Timișoara au depistat un bărbat, de 30 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Timișoara. Polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele șoferului a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea comisă.

Luni, polițiștii Secției 6 Rurale Găvojdia au depistat un tânăr, de 21 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Țipari. În urma verificărilor efectuate în baza de date, polițiștii au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.De asemenea, verificând autoturismul au constatat faptul că numerele de înmatriculare figurează că aparțin unui alt autoturism. Pe numele șoferului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul de catre o persoană care nu deține permis de conducere, conducerea de către o persoană a unui autovehicul neînmatriculat și conducerea de către o persoană a unui autovehicul având montate numere false de înmatriculare.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*