Eveniment

Metoda “Accidentul” revine. O timişeancă era cât pe ce să fie înşelată cu 31.000 de euro

Metoda “Accidentul” revine. O timişeancă era cât pe ce să fie înşelată cu 31.000 de euro

Polițiștii timișeni au depistat în flagrant delict un bărbat, de 39 de ani, care ar fi încercat să înșele o femeie, de 59 de ani cu suma de 31.000 de euro, prin metoda ACCIDENTUL.

Duminică, polițiștii orașului Gătaia, împreună cu cei din cadrul  Secției 4 Timișoara au depistat în flagrant delict o persoană bănuită de tentativă de înșelăciune prin metoda ACCIDENTUL.

În fapt, o femeie de 59 de ani, din orașul Gătaia, ar fi fost contactată telefonic, în jurul orei 01:10, de o persoană necunoscută care s-ar fi recomandat un doctor din Timișoara și ar fi pretins 31.000 de euro invocând implicarea fiului acesteia într-un accident rutier soldat cu victimă.

Astfel, femeia s-a întâlnit cu cel în cauză, în Timișoara, pentru a-i înmâna o parte din bani, moment în care polițiștii au procedat la interceptarea acestuia și conducerea la secție.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii tentativei la infracțiunea de înșelăciune. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a bănuitului.

 

Poliţia Română vă recomandă să manifestaţi prudenţă în cazul în care primiţi un astfel de telefon şi să nu daţi curs respectivei solicitări, în ciuda reacţiei emoţionale de moment.

Înainte de a vă oferi ajutorul, aveţi în vedere că, în cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări.

Orice accident/eveniment de circulaţie are două variante de soluţionare:

  • depunerea unei plângeri la unitatea de poliţie, care se va ocupa mai departe de cazul respectiv;
  • înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.

Orice alte variante sunt excluse, iar dacă sunt puse în practică ele nu sunt legale.

Poliţia Română vă recomandă:

  • verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier (cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare). În astfel de situaţii, reprezentanţii Poliţiei sau Parchetului nu reţin telefoanele mobile;
  • dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin;
  • fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini;
  • nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decât după ce aţi verificat actul de identitate şi legitimaţia de serviciu. Nu le furnizaţi acestora informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*