Național

CJ Hunedoara a alocat fonduri pentru repararea drumului spre Sarmizegetusa Regia

CJ Hunedoara a alocat fonduri pentru repararea drumului spre Sarmizegetusa Regia

Consiliul Județean Hunedoara a alocat peste 1,1 milioane de lei pentru lucrările de intervenție și reparații la drumul județean care duce la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia. Acesta este impracticabil după ce ploile și alunecările de teren din ultimele zile au distrus șoseaua în două locuri.

„Este o calamitate naturală foarte aproape de un dezastru. Pentru ceea ce s-a întâmplat acolo am hotărât să disponibilizăm, în prima fază, 1,1 milioane de lei. Am renunţat la o investiţie a Consiliului Judeţean şi valoarea am trecut-o pentru refacerea drumului”, a declarat preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, citat de Agerpres.

Potrivit autorităților locale, alunecările de teren au apărut în urma ploilor abundente din ultima lună. „Toată zona de acolo este una stâncoasă, aşezată pe nişte straturi argiloase. Acolo a plouat din 12 iunie continuu. Acesta este motivul pentru care au apărut aceste probleme”, a explicat Mircea Bobora.

Pe lângă Consiliul Județean, și Prefectura Hunedoara s-a implicat în rezolvarea problemei. Reprezentanții instituției vor face o analiză pentru a găsi cele mai bune soluții astfel încât drumul să devină utilizabil și sigur. Firma care administrează sectoarele de drum din zona Orăștie a trimis deja mai multe utilaje pentru a curăța șoseaua.

„Sunt utilaje acolo şi se lucrează. Sunt sute de metri de cubi de aluviuni. Sunt două autocamioane şi două buldoexcavatoare şi am solicitat mărirea numărului de autocamioane pentru ca ritmul să fie mai alert”, a precizat preşedintele CJ Hunedoara.

Două alunecări de teren au distrus joi noaptea drumul de acces spre cetatea dacică Sarmizegetusa Regia. Deoarece pericolul se menține în zonă, autoritățile au decis să închidă temporar circulația pentru oameni și pentru mașini.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*