Life-style

Hai la prima ediţie VpB Fest! Cei de la Verde pentru Biciclete au pregătit mai multe manifestări

Hai la prima ediţie VpB Fest! Cei de la Verde pentru Biciclete au pregătit mai multe manifestări

În ultimul an, strada Mărășești a devenit un simbol pentru comunitatea bicilliștilor din Timișoara.

Zi de zi, biciliștii timișoreni străbat strada de la un capăt la altul – fie că vorbim de aceia dintre noi care folosim bicicleta ca mijloc de transport alternativ, fie că este vorba de turiștii curioși să ne cunoască orașul sau de acei timișoreni care vor să se relaxeze pedalând – în Timișoara bicicletele sunt tot mai multe.

În ultimii 10 ani, echipa  Verde pentru Biciclete, a promovat un stil de viață sănătos și bicicleta ca mijloc de transport – astăzi avem alături de noi o comunitate numeroasă și foarte frumoasă, care s-a format organic și care de la an la an devine tot mai puternică.

Prima ediție a VpB Fest este despre comunitate, despre cum doar împreună reușim să ne adunăm forțele și să luptăm pentru valorile în care credem și totodată să ne cerem drepturile care ni se cuvin.

Pe strada Mărășești, în Community Zone, participanții vor avea parte de câteva activități care îi vor ajuta să devină niște biciliști corect informați pentru că acolo cei de la IPJ Timiș în parteneriat cu Mercury Communications aduc, pentru prima dată în Timișoara, “Bicicleta beată”. Este vorba despre o bicicletă care o să-i ajute pe timișoreni să înțeleagă cât de periculos este să consume alcool și apoi să se deplaseze cu bicicleta.

Acest proiect face parte dintr-o campanie de conștientizare inițiată  de VpB la finalul anului 2017, în parteneriat cu IPJ Timiș, și care pune accentul pe importanța respectării legislației rutiere în vigoare.

O altă oprire obligatorie este la standul SMURD Timișoara – acolo cadrele medicale specializate vor organiza un curs de prim ajutor. Viața unei persoane accidentate depinde, într-o mare măsură, de momentul acordării primului ajutor și de priceperea celui care intervine primul la locul accidentului. Ne dorim o comunitate de bicicliști responsabili și informați – iată de ce nu putea să lipsească de la VpB Fest acest curs de prim ajutor susținut de SMURD Timișoara.

Pe durata celor două zile de festival Ciclocurierii ne vor învăța cum să reparăm o pană în doar 10 minute și tot ei pregătesc pentru ziua de sâmbătă un CicloTreasure Hunt prin Timișoara; în timp ce duminică vor organiza prima cursă de viteză de pe Strada Mărășești. Faptul că în Timișoara ciclocurierii au devenit tot mai folosiți este un semn clar pentru noi că bicicleta nu mai este un simplu instrument de relaxare și asta ne bucură enorm.

În Games Zone, partenerii noștri de la Dm dorgerie markt continuă să ne stea aproape și au pregătit o serie de ateliere pentru toate vârstele și gusturile în ambele zile de festival.

Cei de la Biciclete Pegas și-au dat mâna cu suporterii și jucătorii de la ASU Politehnica Timișoara și vor pune la bătaie, în cadrul unei tombole, o bicicletă alb-violet care anunță o colecție nou-nouță de biciclete special create pentru timișoreni. Iar duminică suporterii Poli au șansa să facă echipă cu jucătorii preferați și să participe la un mini campionat de tenis cu piciorul.

Cât despre TM2021 Zone, aici voluntarii de la Salvați Copiii vor organiza o spălătorie de biciclete, în  timp ce prietenii noștri de la Cufir vor realiza împreună cu toți participanții logo-ul festivalului, din cuie și ață –  această activitate simbolizând forța cu care comunitatea bicicliștilor locali se unește tot mai mult, de la an la an.

Tot aici, cei de la Timișoara Cycle Chic pregătesc o expoziție de fotografie, iar la Reciproc Cafe în fiecare seara o să aibă loc proiecția documentarului Why we cycle.

Gabi Orban, deținătorul a trei recorduri mondiale, vine de la Sfântul Gheorghe să susțină patru show-uri incredibile de acrobație pe bicicletă.

Cât despre scena festivalului de pe Strada Mărășești – acolo sâmbătă vor urca cei de la JazzyBIT, urmați de trupa Mud Boulevard; iar duminică, de la ora 19, Alexandrina împreună cu patru timișoreni fantastici: Gabriel Almași, Petre Ionuțescu, Radu Pieloiu și Anghel Mailat vor  încheia prima ediție a VpB Fest.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*