Social

”Stăpânii șoselelor”, lăsați cu buzunarele goale! Câte amenzi au primit șoferii de TIR, la Timișoara

”Stăpânii șoselelor”, lăsați cu buzunarele goale! Câte amenzi au primit șoferii de TIR, la Timișoara

Peste 70 de sancțiuni au fost aplicate de polițiștii locali conducătorilor de autovehicule de mare tonaj care circulă în zone restricționate din Timișoara.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au acționat și în ultima lună pe linia depistării conducătorilor de autovehicule de mare tonaj care nu respectă prevederile actelor normative în vigoare referitoare la circulația mașinilor grele pe raza municipiului Timișoara, continuând să pătrundă cu acestea în zonele în care acest lucru este interzis, neținând cont de indicatoarele rutiere amplasate în acest sens.

Prevederile amintite sunt menționate în OUG 195/2002 și în HCL 485/2006, sancțiunile fiind între 1.305 și 2.900 lei și, respectiv 2.500 lei. De la începutul acestei luni au fost aplicate pe această linie un număr de 72 sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 97.000 lei, majoritatea celor depistați fiind în zona Pasajului Jiul și a Bulevardului Republicii, dar și pe Calea Circumvalațiunii sau străzile Popa Șapcă, Calea Șagului, Gh. Dima.

”Poliția Locală Timișoara continuă acțiunile pe această linie și atrage din nou atenția conducătorilor auto de autovehicule de mare tonaj să respecte legislația în vigoare și, de asemenea, să se informeze atunci când ajung în Timișoara, să următească indicatoarele rutiere care restricționează sau interzic accesul pe anumite sectoare de drum, să achite taxele în cazul în care tranzitează Timișoara, să nu parcheze autovehiculele grele pe teritoriul Timișoarei și să nu circule decât pe rutele stabilite”, transmit reprezentanții instituției de la Pădurea Verde.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*