Social

Poliția Locală a dispus desființarea unor chioșcuri amplasate ilegal, la Timișoara

Poliția Locală a dispus desființarea unor chioșcuri amplasate ilegal, la Timișoara

Oamenii legii au aplicat sancțiuni în cazul societăților care funcționează ilegal pe strada Gh. Lazăr și au dispus desființarea chioșcurilor respective, amplasate pe marginea parcării magazinului Kaufland.

După ce polițiștii locali din cadrul Serviciului Inspecție Comercială au efectuat, săptămâna trecută, verificări pe strada Gh. Lazăr, în apropiere de parcarea unui supermarket Kaufland, unde unii comercianți desfac produse diverse în chioșcuri din PVC fără a deține acord de funcționare pentru desfășurarea exercițiilor comerciale din partea Primăriei Timișoara, aplicând un număr de patru sancțiuni de câte 1.000 lei fiecare, controalele au continuat.

De această dată, polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal au efectuat verificări pe linia deținerii de autorizații de construcție conform Legii 50/1991 republicată pentru amplasamentele respective. Astfel, s-a constatat că nici societatea Alisadina SRL, care comercializează obiecte de îmbrăcăminte, lenjerie etc, și nici societatea Organza SRL, care pune în vânzare țigarete electronice, nu dețin autorizație de construire pentru chioșcurile respective, așa cum prevede actul normativ menționat. Drept urmare s-au întocmit procese verbale de constatare a contravenției, care au fost înaintate arhitectului șef pentru stabilirea cuantumului sancțiunii și dispunerea măsurilor complementare, fiind aplicate sancțiuni de câte 2.500 lei și desființarea celor două chioșcuri până la mijlocul lunii august.

Polițiștii locali anunță că vor continua verificările atât în zona respectivă cât și în alte locații unde sunt astfel de constatări de încălcare a prevederilor legale atât din punct de vedere comercial, cât și în ceea ce privește construcțiile, urmărindu-se permanent creșterea gradului de autorizare la toate societățile din municipiu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*