Economic

Ploile torențiale nu le-au făcut mari probleme fermierilor din judeţ

Ploile torențiale nu le-au făcut mari probleme fermierilor din judeţ

Fermierii din Timiş nu au sesizat probleme la culturile agricole, din cauza condiţiilor meteorologice. Constatarea aparține șefului Direcţiei Agricole Timiş, Doru Ioan Petanec.

„Ne apropiem de finalul recoltatului la grâu. Au rămas bucăţi de suprafeţe extrem de mici, pentru că a plouat şi combinele nu au putut intra, dar nu e semnificativ. Producţiile sunt foarte bune, dar fermierii nu le fac cunoscute până nu se culege totul. Ploile nu ne-au afectat, pentru că cerealele s-au recoltat pe timp uscat”, a afirmat Doru Petanec.

Suprafeţele arabile cultivate au fost sensibil egale cu cele din anii precedenţi, tarlalele cu grâu fiind de 130.000 ha, orzul şi orzoaica s-au recoltat de pe câte 7.000 ha fiecare, triticalele au fost culese de pe cele 4.000 ha. Au mai fost însămânţate aproape 170.000 ha cu porumb şi 73.000 ha cu floarea soarelui.

„Probleme fitosanitare nu sunt, nici cu încolţirea la grâu nu au fost probleme, pentru că fiecare fermier a ştiut deja ce soi să aleagă şi cu toate că a fost umiditate crescută, niciun fermier nu ne-a semnalat încolţirea bobului la grâu. Calitatea bobului, în schimb, a scăzut după ploi, e firesc, dar pe suprafeţe extrem de mici”, a adăugat Doru Petanec.

Sursa: Radio Timişoara


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*