Administrație

Încă o promisiune marca Robu: parc și parcare subterană pe strada Kiriac, în locul unui bloc contestat

Încă o promisiune marca Robu: parc și parcare subterană pe strada Kiriac, în locul unui bloc contestat

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a anunțat, ieri, că municipalitatea plănuiește să achiziționeze un teren privat pe care o societate de imobiliare avea în plan să cosntruiască un bloc cu mai multe apartamente. Pe spațiul amintit, edilul capitalei Banatului susține că va fi construit un parc iar sub acest parc se va amenaja o parcare subterană.

Timișorenii care locuiesc pe strada Kiriac au o problemă serioasă în acest moemnt, după ce Primăria Timișoara a găzduit, săptămâna trecută, o dezbatere pe tema construirii unui imobil cu mai multe apartamente pe un teren situat pe strada lor. Locuitorii din zonă solicită municipalității să nu permită ridicare imobilului amintit pe motiv că s-ar distruge singurul loc de joacă pentru copiii din zonă. Cea mai delicată problemă a dezbaterii menționate este legată de faptul că Nicolae Robu nu a participat la întâlnirea cu oamenii, deși e oligat prin legislație. La finalul dezbaterii, proprietarii terenului incriminat au propus ca municipalitatea să achite contravaloarea terenului de puțin peste 720 de metri pătrați, adică 80.000 de euro, iar asta pare a fi soluția ”salvatoare”, la care a ajuns și primarul de pe Bega.

După o ”descindere” în zonă, ocazie rară cu care un reprezentant al Primăriei Timișoara vede cu ochii lui și nu semnează un PUZ din birourile de pe strada C.D. Loga, primarul Timișoarei a decis: instituția pe care o reprezintă va cumăra terenul și nu doar atât. În va transforma în parc, iar pe sub acesta va fi construită o… parcare subterană de cartier.

”VENI, VIDI, DECREVI !

Da, am venit, am văzut, am decis!

Astă seară, am făcut, neanunțat, o descindere pe strada Kiriac, la locul pentru care tocmai a ajuns la aprobare, pe procedură, un PUZ care prevede posibilitatea construirii, pe un teren privat, plin actualmente de garaje, în locul acestora, a unui bloc, în adiacența unui loc de joacă, singurul spațiu de respirație în zonă. Am găsit ce se vede în filmuleț.

Ca să n-o lungesc, nu mi-aș fi iertat-o niciodată dacă aș fi consimțit să se construiască un bloc acolo! Cine ține la orașul acesta, cine ține la semeni, n-are cum să fie de acord cu așa ceva!

Evident, nu agreez nici starea de fapt actuală, acele garaje dizgrațioase! Dar, să nu uităm: suntem în fața unei proprietăți private, a unui teren din punct de vedere legal construibil. Nu, însă, și din punct de vedere moral! Și-atunci, soluția este ca Primăria să cumpere terenul în cauză, să demoleze toate garajele aflate pe el și să amenajeze în întreg acel spațiu mărginit de blocuri un parc, cu loc de joacă pt copii și alte facilități pentru petrecerea timpului liber de către persoane de toate vârstele. Și, eventual, o parcare subterană pe sub întreaga lui întindere!

Așadar, să ia aminte toți “amatorii”: n-o să fiu niciodată de acord -și o să fac uz la maxim de forța mea de a mă opune!- să se construiască -indiferent ce!- în orașul nostru, în situații ca cea de mai sus, câtă vreme voi fi Primar! Și mai fac cunoscut că am tras o învățătură: să merg să văd cu ochii mei, la fața locului, toate zonele vizate de PUZ-uri!”, a precizat Nicolae Robu, într-o postare pe Facebook.

Rămâne de văzut dacă municipalitatea se va ține de cuvânt. În mod deosebit în ceea ce privește realizarea parcării subterane, achiziția terenului și transformarea acestuia în parc fiind cheltuieli infime comparativ cu construirea unei parcări subterane de astfel de dimensiuni.

VENI, VIDI, DECREVI !Da, am venit, am văzut, am decis!Astă seară, am făcut, neanunțat, o descindere pe strada Kiriac, la locul pentru care tocmai a ajuns la aprobare, pe procedură, un PUZ care prevede posibilitatea construirii, pe un teren privat, plin actualmente de garaje, în locul acestora, a unui bloc, în adiacența unui loc de joacă, singurul spațiu de respirație în zonă. Am găsit ce se vede în filmuleț.Ca să n-o lungesc, nu mi-aș fi iertat-o niciodată dacă aș fi consimțit să se construiască un bloc acolo! Cine ține la orașul acesta, cine ține la semeni, n-are cum să fie de acord cu așa ceva! Evident, nu agreez nici starea de fapt actuală, acele garaje dizgrațioase! Dar, să nu uităm: suntem în fața unei proprietăți private, a unui teren din punct de vedere legal construibil. Nu, însă, și din punct de vedere moral! Și-atunci, soluția este ca Primăria să cumpere terenul în cauză, să demoleze toate garajele aflate pe el și să amenajeze în întreg acel spațiu mărginit de blocuri un parc, cu loc de joacă pt copii și alte facilități pt petrecerea timpului liber de către persoane de toate vârstele. Și, eventual, o parcare subterană pe sub întreaga lui întindere!Așadar, să ia aminte toți “amatorii”: n-o să fiu niciodată de acord -și o să fac uz la maxim de forța mea de a mă opune!- să se construiască -indiferent ce!- în orașul nostru, în situații ca cea de mai sus, câtă vreme voi fi Primar! Și mai fac cunoscut că am tras o învățătură: să merg să văd cu ochii mei, la fața locului, toate zonele vizate de PUZ-uri!Dacă apreciați și susțineți poziția, dați Like!Dacă nu apreciați, postați… ce vreți!În ambele situații, dați Share!

Publicată de Nicolae Robu pe Miercuri, 25 Iulie 2018


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*