Internațional

Romii din capitala Italiei primesc 3.000 de euro pentru a se întoarce în România

Romii din capitala Italiei primesc 3.000 de euro pentru a se întoarce în România

Romii din Roma primesc câte 3.000 de euro la autorităţile locale pentru a se întoarce în România. Obiectivul proiectul primăriei din Roma este de a repatria câte 500 de romi pe an.

Potrivit presei din peninsulă, de la debutul proiectului şi până în prezent doar 14 romi au acceptat să plece de bunăvoie în România.

Regulile impuse sunt simple. Romii care trăiesc în Roma trebuie să se înscrie pe o listă la primărie. În acest an, înscrierile se mai pot face până pe 30 septembrie.

Bonusul de repatriere, în valoare de 3.000 de euro, este acordat în 12 rate lunare.

Mai mult, Primăria Romei le plăteşte acestora şi transportul. Astfel, până în prezent, 14 romi au plecat acasă, cu autocarul.

Proiectul iniţial de primăria condusă de Virginia Raggi a luat naştere din dorinţa de a anihila o zonă ocupată abuziv de romii veniţi în capitala Italiei.

Zona denumită „Camping River” a devenit supraaglomerată datorită numeroşilor migranţi, majoritatea din România, care au transformat campingul în noua lor casă.

Cu toate că romii primesc bani pentru a se întoarce şi rămâne în România, nimic nu îi opreşte pe aceştia să se întoarcă la finalul „contractului” cu primăria din Roma.

Autorităţile locale nu au găsit încă o soluţie pentru a le interzice romilor să se întoarcă după ce primesc banii.

Sursa: observator.tv

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*