Economic

Nu uitați! Declarația unică se depune până marți, 31 iulie!

Nu uitați! Declarația unică se depune până marți, 31 iulie!

Termenul limită de depunere a Declarației unice este 31 iulie 2018, online, prin intermediul aplicației disponibile pe site-ul ANAF, prin certificat digital calificat sau prin intermediul portalului e-guvernare.ro.

Declarația unică se mai poate depune până în ultima zi a lunii curente, adică până marți, 31 iulie! Documentul se depune online, prin intermediul aplicației disponibile pe site-ul ANAF (click AICI), prin certificat digital calificat sau prin intermediul portalului e-guvernare.ro. De asemenea, Declarația Unică se poate depune și în format ”pe hârtie”, direct la registratura administrațiilor fiscale ale ANAF, sau prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Până în prezent au depus Declarația Unică un număr de peste 600.000 de persoane fizice, din care online 190.000, de 3,5 ori mai multe decât anul trecut.

Declarația unică se completează și se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din România şi/sau din străinătate, și de cele care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii. Persoanele care nu realizează venituri și aleg să plătească contribuția de asigurare de sănătate au, de asemenea, obligația de a depune Declarația Unică.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*